Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental exposa en una sessió de debat la situació i reptes de la pobresa en la infància a la comarca

El Vallès Occidental exposa en una sessió de debat la situació i reptes de la pobresa en la infància a la comarca

14/05/2018

En aquesta sessió es debatrà sobre la situació actual i futurs reptes en situacions de pobresa en la infància, i s’exposaran els principals resultats i indicadors sobre pobresa infantil i desigualtats dels municipis del Vallès Occidental. A la comarca, un 12% dels infants escolaritzats en educació infantil i primària viuen en llars amb ingressos per sota del llindar del risc de pobresa de Catalunya.

La sessió de debat “Pobresa en la infància. Situació i reptes al Vallès Occidental” comptarà amb una ponència a càrrec del Sr. Pau Marí-Klose, professor de Sociologia a la Universitat de Saragossa i investigador sobre pobresa i infància en diferents grups de recerca. També es presentarà l’”Informe sobre el programa d’ajuts individuals de menjador al Vallès Occidental. Anàlisi de l’evolució i característiques”, on s’exposen els principals resultats i indicadors sobre pobresa infantil i desigualtats obtinguts pels municipis del Vallès Occidental.

Es dirigeix principalment a responsables polítics dels ens locals, professionals de serveis socials i d’educació dels ajuntaments, així com entitats socials i centres de recerca dedicades a la infància i la lluita contra la pobresa. L’acte tindrà lloc el dia 31 de maig de 2018 al Consell Comarcal del Vallès Occidental (Ctra. N-150, Km.15. Terrassa) en horari de 11:30 a 14 hores.

Aquesta acció s’emmarca en el Pla de Treball 2018 – 2019 de la Comissió Mixta d’Observació Permanent de la Pobresa i les Desigualtats al Vallès Occidental, que té l’objectiu de treballar pels drets i les oportunitats de tothom, fer front a la pobresa i reduir les desigualtats. Està formada per diferents agents públics i privats que actuen i tenen coneixement en l’àmbit de les desigualtats i la pobresa. Actualment en formen part el Consell Comarcal del Vallès Occidental, els ajuntaments de les cocapitals Sabadell i Terrassa entre altres, Càritas i Creu Roja.

El programa de la jornada i el formulari d’inscripció es poden consultar en aquest enllaç.

Arxivat a: General
Reserva't la data!