Terrassa

Masia Freixa, Terrassa
Masia Freixa, Terrassa
Seu d'Ègara, Terrassa
Seu d'Ègara, Terrassa

AJUNTAMENT

Carrer Raval de Montserrat, 14 (08221)
Tel: 93 739 70 00
Fax: 93 739 70 40
www.terrassa.cat
a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

FITXA TÈCNICA

Població: 215.269 hab.
Superfície: 70.2 km2
Altitud: 286 m.

OFICINA D'INFORMACIÓ

INFORMACIÓ TURÍSTICA:
Oficina de Turisme
Masia Freixa. Pl. Freixa i Argemí, s/n 08224 Terrassa.
Tel: 93 739 70 19 – 93 739 74 21
Horari:
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i de 17 a 19 h.
Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 h.
www.visitaterrassa.cat
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


LLOCS D'INTERÈS

La Seu d’Ègara i la Terrassa medieval
La seu de l’antic Bisbat d’Ègara, a les actuals Esglésies de Sant Pere de Terrassa, és un conjunt monumental excepcional a Europa per les seves característiques. Fundat a mitjans del segle V, la Seu d’Ègara permet viatjar en el temps fins a l’època final de l’Imperi Romà i els primers segles del cristianisme. El recinte conserva elements arquitectònics i artístics excepcionals: restes ibèriques i romanes, un temple funerari (Sant Miquel), la Catedral d’Ègara… Les esglésies de Sant Pere i Santa Maria constitueixen també un dels més destacats conjunts del romànic català i compten amb una col•lecció molt bona de retaules gòtics del segle XV. Situades en el Parc de Vallparadís, ofereixen al visitant un centre d’atenció cultural i turística dotat de material audiovisual que acompanya el recorregut a través de quinze segles d’història per les arrels més remotes del cristianisme i de la cultura i l’art europeus.

També formen part del patrimoni medieval de Terrassa, la Torre del Palau, un dels pocs elements conservats de l’antic Castell Palau de Terrassa, del s. XII i símbol de la ciutat, i el Castell Cartoixa de Vallparadís, que també és de la mateixa època i es ceonvertí en cartoixa entre els segles XIV i XV.

Terrassa industrial i modernista
A Terrassa trobareu prop de 40 edificis modernistes entre els que destaquen el Vapor Aymerich, Amat i Jover, la Casa Alegre de Sagrera, un model d’habitatge burgés de principis de segle i la Masia Freixa, edifici d’inspiració gaudiniana situat al bell mig del parc de Sant Jordi. Les antigues fàbriques i vapors, els habitatges, els magatzems, les xemeneies permetenconèixer de prop l’arquitectura, les arts i l’estil de vida del s.XIX i començaments del XX.

mNACTEC
Està considerat un dels millors exemples del modernisme industrial català. L´arquitecte Lluís Muncunill va construïr aquest vapor el 1907 per encàrrec de la societat Aymerich, Amat i Jover que es dedicava a la fabricació de teixits de. Actualment és la seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i es pot visitar com a vapor industrial modernista: carboneres, calderes, xemeneia, màquina de vapor i l’antiga nau de producció d’11.000 m2.

Vapor Aymerich, Amat i Jover (mNACTEC). Mercat de la Independència. Confiteria Vídua Carné (Farmàcia Albiñana). Casa Joaquim Freixa. Societat General d’Electricitat. Ajuntament de Terrassa. Antic Ajuntament de Terrassa. Magatzem Cortés i Prat. Casa Alegre de Sagrera. Gran Casino. Casa Concepció Monset. Casa Baltasar Gorina. Cases de cal Maurí. Magatzem Pasqual Sala (Institut Industrial). Magatzem i Casa Emili Matalonga. Magatzem Emili Matalonga. Teatre Principal. Casa Jacint Bosch. Magatzem Corcoy. Magatzem Joaquim Alegre (Arxiu Tobella). Magatzem Torras. Quadra del Vapor Ventalló. Fàbrica i magatzem Marcet i Poal. Quadra de la fàbrica Izard (Sala Muncunill). Masia Freixa. Hotel Peninsular. Círcol Egarenc. Casa Joan Barata. Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Casa Josep M. Coll i Bacardí/Casa Baumann. Palau d’Indústries/Escola Industrial. Estació del Nord

PARCS I ÀREES D'ESBARJO

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac
Terrassa és la porta a una de les joies naturals del Vallès. El Parc Natural ofereix excel.lents oportunitats per a gaudir de l'excursionisme, el muntanyisme i altres esports de natura, a condició de respectar sempre l’entorn. Després d’una agradable passejada es pot visitar el monestir benedictí i admirar esplèndides panoràmiques sobre la plana i les muntanyes de Montserrat i el Montseny. La Casa Nova de l'Obac és un equipament per al desenvolupament de programes culturals, de lleure i d'educació.

Àrea d'Esplai del Torrent de l'Escaiola.
Xarxa de camins del “Vallès Natural“
Àrea de Lleure de Mossèn Homs.

Parc de Vallparadís
Aquest parc, a més de ser el pulmó verd de Terrassa, concentra un ric passat medieval i modernista i de gran actualitat per ser l’Atapuerca català arrel de les recents troballes paleontològiques. 
El Parc de Vallparadís travessa la ciutat de nord a sud al llarg de 3 quilòmetres i es converteix en un itinerari de cultura, natura i oci gràcies a les múltiples activitats programades al llarg de l’any i a la seva gran piscina.

Més informació:
Oficines del Parc
Igualtat, 52
08222 TERRASSA
Tel. 93 736 34 60

Parc de Sant Jordi
El Parc de Sant Jordi es troba situat al barri de Ca n'Aurell, al Districte I de Terrassa. Amb una superfície de 22.000 m2, aquest parc públic ocupa una part del jardí i les hortes originals de la Masia Freixa. Actualment es conserva una petita glorieta i l'edifici originari obra de l'arquitecte Lluís Muncunill. El Parc es va inaugurar per la Festa Major de l'any 1959.

Parc Vallès
Zona d'oci on es concentren desenes de restaurants, botigues, espais per a la canalla, gimnassos, així com un multicines amb 24 sales i discoteques. 

MUSEUS

Seu d’Ègara. Conjunt Monumental de les Esglèsies de Sant Pere
Plaça del Rector Homs, s/n.
Tel. 93 783 37 02
terrassa.cat/museu
visitaterrassa.cat
Horari: De dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h. Tancat els dilluns no festius i els següents festius: 1 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.

Castell Cartoixa de Valparadís
Carrer Salmeron, s/n.
Tel: 93 785 71 44
terrassa.cat/museu
visitaterrassa.cat
Horari: De dimecres a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h . Diumenges d'11 a 14 h. Tancat els dilluns, dimarts i festius. Consultar dies de tancament per vacances.

Casa Alegre de Sagrera
Carrer de la Font Vella, 29 - 31
Tel. 93 731 66 46
terrassa.cat/museu
visitaterrassa.cat
Horari: De dimecres a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h. Diumenges, d'11 a 14 h. Tancat els dilluns, dimarts i festius. Consultar dies de tancament per vacances.
Jardins de la Casa Alegre de Sagrera
C. Cardaire, 21 
Horari: de dimecres a divendres de 10 a 12 h. Dissabtes de 10 a 20 h. Diumenges d'11 a 14 h. Consultar dies de tancament per vacances.

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Egara, 270
Tel: 93 736 89 66
www.mnactec.cat

Horari d'hivern (de setembre a juny):
De dimarts a divendres de 9h a 18h
Dissabtes, diumenges i festius de 10h 14.30h
Excepcionalment, els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener el Museu obrirà en horari de 10 a 14.30h.

Horari d'estiu (juliol i agost):
De dimarts a diumenge de 10 a 14.30h

Tancat tots els dilluns i els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembreOFERTA CULTURAL

 • Mitja Marató: Gener
 • Festival Internacional de Jazz: Programació especial a la Nova Jazz Cava i Pícnic Jazz (març)
 • Jazz a prop: Gener - març
 • Escenes locals: Març - juny
 • Sons clàssics: Abril - juny
 • Fira Modernista: Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya 
 • (2n cap de setmana de maig)
 • Festa Major: primers de juliol
 • Sons del Temps: Juliol - setembre
 • Som Estiu: Juliol- setembre
 • Festival de Circ: Setembre
 • Festival TNT Dansa: Octubre
 • Tardor de Caça i Bolets: Darrera setmana d’octubre a mitjan mes de novembre
 • Fira Terrassa de Vins: Segona setmana de novembre
 • Diades castelleres Minyons i Castellers de Terrassa: Novembre
 • Sons de Nadal: Per Nadal
 • Temporada de Teatre: Gener- juny i setembre - desembre
 • Temporada de Música: Gener- juny i setembre - desembre
 • Festival Internacional Dames Màgiques: Desembre
 • Oferta de Rutes Turístiques per Terrassa (d'abril a setembre)
 • Ruta industrial i modernista, Mar de maons, Terrassa medieval i Descobreix Terrassa.


Més informació:
Oficina de Turisme de Terrassa (Masia Freixa)
Tel: 93 739 70 19 – 93 739 74 21


FESTA MAJOR

Primer diumenge deprés de Sant Pere