Portada > La Comarca > Arxiu Comarcal del Vallès Occidental

Arxiu Comarcal del Vallès Occidental

L'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental - Arxiu Històric de Terrassa custodia un total de 229 fons documentals amb un volum de 4.877 metres lineals de documentació de procedència d’administració local, reial i senyorial, notarial, religiosa, empresarial i particular. A més, disposa de 250 metres lineals més de biblioteca auxiliar i administrativa. El document més antic custodiat a l’Arxiu és un fragment de còdex amb escriptura visigòtica datat del segle IX.

El nou i modern edifici que allotja l’Arxiu, inaugurat el 9 de juny de 2014, té una superfície de 3.200 m2 i es divideix en tres àrees bàsiques. Una primera àrea a la planta inferior de cinc dipòsits convencionals més un sisè per a formats especials. Una àrea de tres dipòsits en una planta superior, amb moll de càrrega i descàrrega i secció de desinfecció, de neteja i de magatzem. Finalment, una àrea principal amb un dipòsit convencional, una sala de treball interna, una sala de digitalització, dos dipòsits refrigerats per a la preservació de fotografies, una sala de treball externa, una espaiosa sala de consulta pública, un espai per a activitats de formació i una sala polivalent de gran capacitat.

El nou equipament té la finalitat de preservar, conservar, tractar i difondre el patrimoni documental d’àmbit local i comarcal, per la qual cosa incorpora eines de tractament digital. L’Arxiu també desenvolupa una important funció d’agent cultural i social al servei de Terrassa i del Vallès Occidental. A més d’assessorar les administracions del seu àmbit que ho sol·licitin en matèria de gestió de documents i en la implantació de sistemes de gestió documental. Aquesta funció abasta tant la documentació en suports tradicionals com els suport electrònics i els documents digitalitzats.

Adreça
Carrer Baldrich, 268
08223 Terrassa (Vallès Occidental)
Tel. 93 7397068

Adreça electrònica (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Pàgina web http://cultura.gencat.cat/arxius/acvoc