Digital&Green SKILLS Vallès

UAB, Eurecat i Consell Comarcal impulsen un nou projecte de formació de joves en el marc de l’economia digital i sostenible

La transformació digital ha portat noves oportunitats laborals i socials. L’ús de l’internet de les coses, el big data, la impressió 3D, l’ecodisseny de productes.... són només alguns exemples de nous camps per explorar i per desenvolupar. Uns camps que necessiten de professionals formats i amb habilitats específiques. És per això que des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la UAB i el Centre Tecnològic Eurecat van posar al 2017 en marxa un nou projecte per fomentar i impulsar l’economia sostenible a través de les competències digitals.

Es va tractar d’un projecte de formació i ocupació per a joves que sota el nom “Digital&Green Skills Vallès” va formar professionals universitaris de qualsevol especialitat, perquè poguessin innovar en l’àmbit social i comunitari i despertar alternatives d’ocupació en el procés de  la  transformació digital i sostenible. El projecte va treballar amb 25 joves, als quals se’ls va facilitar coneixements i recursos perquè actuessin com “agents de canvi”. Van comptar amb el suport de professionals de la docència i del coaching professional especialitzat per treballar oportunitats en el marc d’una plataforma d’innovació i cocreació oberta.

Aquesta actuació es va publicitar en les diferents sessions amb joves de la comarca. El 16 de febrer de 2017 la UAB va acollir una sessió dirigida a totes i tots aquells/es joves que volien tenir més informació i convertir-se en “agents de canvi”. La sessió va tenir lloc a la Sala de Graus de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, a les 11h.

El projecte “Digital&Green Skills Vallès” va preparar nous professionals, dominant la lògica digital i entenent el valor de la sostenibilitat i el treball col·laboratiu. Va estar dirigit a professionals de l’art, la tecnologia, el disseny, l’enginyeria, la física, la biologia, l’educació, la comunicació, la sociologia... El projecte va buscar un impacte amb els joves, un impacte en la comarca i en la ciutadania i un impacte en tots els agents implicats (universitat, empreses, institucions...). 

Al llarg dels mesos, els joves seleccionats pel projecte van rebre una formació avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. També van rebre formació pràctica i van tenir contacte amb empreses i agents del territori.

Al mes de juny, els i les participants van elaborar un Catàleg d’experiències que van poder posar en pràctica en el context real. Les experiències garantien un impacte social a la comarca i aportaven una millora en les condicions de vida de la ciutadania.

“Digital&Green Skills Vallès” va ser una oportunitat per a joves amb inquietuds. Tots els joves van rebre el suport d’un tutor d’inserció per adequar el seu perfil professional i per ajudar-los en el seu projecte personal-laboral.

.
.
Premis European Digital Skill Awards 2018
Premis European Digital Skill Awards 2018

El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible”, un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018

El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible”  va ser un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018 que es van lliurar el 6 de desembre durant l’ICT 2018: Imagine Digital – Connect Europe celebrat a Viena. Unes jornades que van acollir conferències, espais d’exposició i networking per compartir i debatre sobre transformació digital de la societat i la indústria.

Ha estat escollit finalista entre les 260 propostes presentades als premis europeus de competències digitals European Digital Skills, en la categoria The Labour Force Awards.

La convocatòria d’aquests premis es troba en el marc de les estratègies de la Comissió Europea, l’aposta pel Mercat Únic Digital, que té com a objectiu obrir oportunitats digitals per a les persones i les empreses i millorar la posició d’Europa com a líder mundial en l’economia digital.

NOTA DE PREMSA

El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible” un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018 (10/12/2018).