Converses del mercat de treball

Cartell de la 5a edició de les Converses del Mercat de Treball
Cartell de la 5a edició de les Converses del Mercat de Treball
Assistents de la jornada "Converses al mercat de treball".
Assistents de la jornada "Converses al mercat de treball".

5a edició de la jornada "Converses del mercat de treball"

Els dies 29 i 30 de novembre de 2017 es van celebrar a Terrassa les jornades “Converses del mercat de treball”, que tenen per objectiu posar en contacte persones en recerca de feina i empreses. En aquesta cinquena edició de la iniciativa es van registrar 32 empreses i 215 persones. La jornada es va desenvolupar en dos matins per tal de donar resposta a les necessitats detectades per persones i empreses participants en les anteriors edicions.

La primera sessió es va adreçar a persones en recerca de feina, que van treballar de la mà de l’experta Rosaura Alastruey, i sota el títol  “La feina es mou per contactes... ¿ho saps? Vine a treballar el teu networking (BEN FET)”, van aprendre a preparar el contacte amb les empreses.  L'objectiu era que al final del matí, les persones assitents sortissin amb un llistat de contactes i amb el nom de les empreses que participarien l'endemà.

La sessió del dia 30 de novembre va comptar amb la participació d’empreses del teixit empresarial de la comarca, empreses intermediàries en processos d'inserció laboral i amb les persones en recerca de feina que ja van assistir el dia abans. Així mateix es van introduir elements per a l'orientació i el networking sobre ocupacions.  Les empreses que ho van desitjar, van poder assistir també a un taller sobre el procés de selecció.

Aquesta cinquena edició de les “Converses del mercat de treball” es va dissenyar a partir de l’experiència i els contactes establerts en les quatre edicions anteriors i  és fruit de les accions de prospecció per planificar una actuació destinada a la posada en contacte directe entre empreses i persones en recerca d'ocupació de la comarca.

La jornada s’emmarca en la mesura de foment de l’ocupació del pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i el suport del Servei de Mercat de Treball de la  Diputació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya.