Green Babies

.
.

Albert Dueso i Jordi Muntada

Dissenyador d’experiència d'usuari i enginyer emprenedor

1. El vostre projecte ha estat un dels quatre guanyadors de la 5a edició del Concurs d’Idees Innovadores per a reptes socials. De què tracta el vostre projecte innovador?

El nostre projecte tracta de donar una sortida al problema mediambiental i de salut que comporta l’ús de milions de bolquers d’un sol ús arreu del món. Tenim molt clar que la solució passa per uns bolquers reutilitzables de tela i la nostra idea és impulsar l’ús d’aquest tipus de bolquers oferint un servei adaptat a la realitat de la societat d’avui en dia, accelerada i amb poc temps.

Mitjançant bugaderies, transportistes locals i bolquers de tela, oferim un servei integral de subministrament i neteja de bolquers a domicili. Les famílies només han de preocupar-se de dipositar els bolquers bruts en un cubell, i entregar-los un o dos cops per setmana a un transportista, qui n’entrega de nets al mateix moment.

Creiem que és una idea innovadora pel fet que utilitzem recursos ja existents com ara bugaderies i bolquers de tela i els connectem als pares mitjançant les noves tecnologies per convertir la solució en un servei sostenible que genera ocupació a les localitats  on opera.

2. D’on va sorgir la idea de crear aquest projecte innovador?

Tot va començar després de veure el documental “A Plastic Ocean” que ens va fer una sacsejada de consciència sobre la contaminació dels oceans per plàstic. Teníem clar que volíem fer quelcom per atacar aquest problema i van sorgir dues idees:

a) Portar el documental a les escoles per crear consciència als joves

b) Fer un projecte per reduir l'ús del plàstic d'un sol ús, en aquest cas GreenBabies.

3. Quant temps heu treballat amb la vostra idea abans de portar-la a terme?

Portem 4 mesos investigant i submergint-nos en el món meravellós dels nadons i els bolquers. La veritat és que encara ens falta una mica de temps per acabar de definir la solució al problema i com la portarem a terme.

4. Què us motiva per tirar-lo endavant?

Ens motiva les ganes d’aportar el nostre granet de sorra a aquest gran problema mediambiental que tenim actualment i que anirà a pitjor si no actuem de manera contundent per canviar les coses.

5. En quina fase es troba actualment el projecte que heu proposat?

Ara mateix estem fent una investigació qualitativa que ens permetrà conèixer quina es la realitat que viuen els pares i mares cuidant el seu nadó. També ens hem posat en contacte amb diferents tipus de bugaderies per veure quin encaix podríem trobar al nostre projecte. A partir d’aquí podrem acabar de definir la solució al problema que estem atacant.

6. Quins són els objectius de futur que heu marcat pel projecte (posada en marxa d’una cooperativa, implementació del projecte a una localitat...)?

La nostra idea és fer una prova pilot i posada en marxa a Terrassa i després anar estenent el nostre producte/servei a altres localitats, regions i països. Tenim molt clar que l’impacte del projecte ha de ser global.