Eina Cooperativa

Eina Cooperativa
.
Eina Cooperativa
.
Eina Cooperativa
.

Entitat sense afany de lucre que impulsa projectes d’economia social i solidària.

1. El vostre projecte ha estat un dels quatre guanyadors de la 5a edició del Concurs d’Idees Innovadores per a reptes socials. De què tracta el projecte innovador?

En resum podríem dir que el projecte consisteix en la creació d’una cooperativa de treball amb l’objectiu de fer inserció sociolaboral de dones d’origen marroquí del barri de Montserrat de Terrassa. Aquesta cooperativa es dedicarà al disseny, producció i comercialització de roba adaptada per a persones amb dificultats de mobilitat.

2. D’on va sorgir la idea de crear aquest projecte innovador?

La idea neix del propi grup de dones que són mares d’alumnes de l’escola pública del barri. A l’escola es troben i comencen un curs de costura que serveix de base formativa per començar a explorar la proposta de la roba adaptada.

3. Quant temps heu treballat en la idea abans de portar-la a terme?

Es va parlar durant un curs escolar i s’ha fet una prova pilot que ha durat 6 mesos. Ara estem en una fase de redefinició de la idea per tornar a donar-li impuls.

4. Què et motiva per tirar-lo endavant?

La inserció sociolaboral de les dones del barri.

5. Heu fet unes sessions d’assessorament per concretar, millorar i avançar en la idea i model de negoci. Quins beneficis i/o coneixements t’està aportant aquest suport i seguiment del projecte que t’ofereix el Consell Comarcal i la Xarxa d’Innovació Social del Vallès?

Hem fet sessions amb Calidoscoop i estan resultant molt profitoses

6. En quina fase es troba actualment el projecte que has proposat?

Ara mateix el projecte està aturat en una fase de redisseny del producte corregint les mancances detectades durant la prova pilot. Estem aprofitant per fer formació amb les dones i treballant temes logístics.

7. Quins són els objectius de futur que heu marcat pel projecte (posada en marxa d’una cooperativa, implementació del projecte a una localitat...)?

El projecte preveu la creació d’una cooperativa de treball associat i s’implantarà a Terrassa.