Innovació i Economia Social

Des del Consell Comarcal es porten a terme un conjunt d’iniciatives, programes i recursos adreçats a promoure la innovació social i l’economia social i solidària. Aquestes s’entenen com a eines de transformació i canvi en els models econòmics actuals, aprofundint en la cultura democràtica, participativa i de co-creació, promovent la igualtat, inclusió i solidaritat, impulsant la generació d'ocupació i de noves activitats econòmiques de base col•lectiva, així com també identificant nous reptes socials del territori que cal abordar conjuntament. Actualment contempla dos àmbits de treball complementaris.

Blog de la Xarxa d'Innovació Social del Vallès
Blog de la Xarxa d'Innovació Social del Vallès

La Xarxa d’Innovació Social del Vallès

La xarxa, que va començar la seva activitat al setembre del 2014, neix amb la finalitat d’establir un marc de cooperació entre els agents del territori destinat a fer emergir i recolzar idees i iniciatives que incorporin com a factors clau la innovació, la participació i la creativitat, alhora que permetin la concreció projectes socioeconòmics que cobreixin necessitats de la societat.

Té la voluntat de ser un punt de trobada entre tots els professionals, persones, empreses, entre d’altres, que vulguin apostar per la generació i consolidació de nous models, iniciatives i metodologies participatives que permetin afrontar col·lectivament els reptes de la societat actual.

Podeu accedir al blog de la Xarxa d'Innovació Social en aquest enllaç.

També podeu seguir el Twitter de la Xarxa per estar informats en tot moment.

La promoció de l’Economia social i solidària

Es tracta de desenvolupar actuacions i generar recursos que permetin donar visibilitat i impulsar l’ESS entre els emprenedors, les entitats, els ciutadans i aquells interessats en promoure iniciatives basades en la participació, la inclusió, la sostenibilitat, l’equitat, el compromís amb la solidaritat, la gestió democràtica i participativa, és a dir, a generar activitats més solidaries i centrades en les persones.

Vídeo: La Xarxa d'Innovació Social va celebrar el seu 5è aniversari coincidint amb el lliurament de premis del Concurs d’Idees Innovadores per a reptes socials.