Salari Mínim Comarcal

.
.

Jornada “Salaris de ciutat: impacte i aplicació”, 21 de juny de 2018

Des del Consell Comarcal s’ha organitzat la jornada “Salaris de ciutat: impacte i aplicació”, que té com a finalitat visibilitzar la problemàtica dels treballadors i treballadores pobres, aprofundint en el debat sobre els salaris de ciutat a partir d’experiències portades a terme com a una de les fórmules per a incidir en aquesta situació. La sessió es realitzarà el dia 21 de juny a les instal·lacions del Consell Comarcal.

La sessió comptarà amb una primera aproximació per part de diferents persones expertes en la matèria que permetrà posar sobre de la taula diferents visions i aproximacions sobre pobresa i els treballadors i treballadores pobres, l’experiència internacional en l’aplicació de salaris de ciutat i la situació a la nostra comarca. La segona part de la sessió serà una taula rodona sobre les experiències locals sorgides a partir de la incorporació de salaris mínims i també s’abordaran els reptes que ha d’enfrontar l’administració local.

Està prevista la participació de la Sra. Maria Àngels Cabasés de la Universitat de Lleida, el Sr. Raúl Ramos de la Universitat de Barcelona així com també del Sr.Jesús Camas de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona), entre d’altres experts en la temàtica.

INSCRIU-TE A LA JORNADA AMB AQUEST FORMULAR

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).

Nom *
Cognoms *
Telèfon de contacte
Email de contacte *
Ens *
Càrrec *
"Política de privacitat" *
Salari Mínim Comarcal
Salari Mínim Comarcal

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental va aprovar el 8 de juny de 2017 l’acord “Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat” que inclou, entre d’altres aspectes, “Establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000€ bruts a l’any (1.072€ mensuals en 14 pagues) per acabar amb la precarietat dels llocs de treball”.

Fruit d’aquest acord, des d’aquest Consell Comarcal actualment s’està treballant en el desenvolupament del “Projecte Estratègic Salari Mínim Comarcal” que té com a objectiu fer de l’administració local del Vallès Occidental un motor i referència de l’aplicació del Salari Mínim i incorporar el màxim de sectors socials i productius a l’aplicació d’un salari mínim, en el marc de la RSE.

El Consell Comarcal està treballant per donar visibilitat i sensibilitzar al voltant de la situació de pobresa i exclusió i l’instrument del Salari Mínim, amb l’aplicació d’aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors/es i en les contractacions de serveis externs. Els primers serveis externs en aplicar-ho han estat el Serveis d’Atenció a Domiciliaria, el servei de Transport Escolar i el servei de control d’accessos de la seu comarcal.