Salari Mínim Comarcal

Salari Mínim Comarcal
Salari Mínim Comarcal

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental va aprovar el 8 de juny de 2017 l’acord “Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat” que inclou, entre d’altres aspectes, “Establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000€ bruts a l’any (1.072€ mensuals en 14 pagues) per acabar amb la precarietat dels llocs de treball”.

Fruit d’aquest acord, des d’aquest Consell Comarcal actualment s’està treballant en el desenvolupament del “Projecte Estratègic Salari Mínim Comarcal” que té com a objectiu fer de l’administració local del Vallès Occidental un motor i referència de l’aplicació del Salari Mínim i incorporar el màxim de sectors socials i productius a l’aplicació d’un salari mínim, en el marc de la RSE.

El Consell Comarcal està treballant per donar visibilitat i sensibilitzar al voltant de la situació de pobresa i exclusió i l’instrument del Salari Mínim, amb l’aplicació d’aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors/es i en les contractacions de serveis externs. Els primers serveis externs en aplicar-ho han estat el Serveis d’Atenció a Domiciliaria, el servei de Transport Escolar i el servei de control d’accessos de la seu comarcal.

.
.

DOCUMENTACIÓ de la Jornada “Salaris de ciutat: impacte i aplicació”  (21 de juny de 2018)

A continuació podeu consultar la documentació de les diferents ponències presentades en el marc de la Jornada "Salaris de ciutat: impacte i aplicació" celebrada el 21 de juny de 2018 al Consell Comarcal del Vallès Occidental.