Portada > Consell Comarcal > Serveis > Àrea de Govern > Observatori Comarcal > Participació i impuls d’espais de treball > Xarxa d’Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local

Xarxa d’Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local

La Xarxa d'Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local (XODEL) és un espai de treball, debat i reflexió dels observatoris de la demarcació de Barcelona coordinat per l'Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (OTEDE) de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona. Els observatoris recopilen, organitzen, generen i difonen informació territorial per orientar la presa de decisions i millorar la planificació de les polítiques públiques..

Entre d’altres activitats, l’Observatori ha col·laborat en l’elaboració de la Guia per mesurar l’economia social i solidària des dels ens locals, recurs que ofereix eines metodològiques per analitzar, des d’una perspectiva quantitativa i qualitativa, la  situació  de l’economia social i solidària (ESS) en un territori, amb l’objectiu d’afavorir la divulgació de l’ESS i d’orientar les decisions de les administracions públiques i d’altres actors.

Actualment, l’Observatori participa en el Grup de Treball de la XODEL i la Fundació BCN Professional sobre la Formació Professional. El objectiu principal del grup de treball és el d’establir un sistema d’indicadors que permeti abordar la relació entre el sistema de l’FP (FP Inicial i FP per l’ocupació) amb el mercat de treball i el teixit productiu d’un territori. 

Enllaços relacionats