Portada > Consell Comarcal > Serveis > Àrea de Govern > Observatori Comarcal > Estudis territorials > Estudi sobre models d’implementació de garantia de rendes i escenaris pel Vallès Occidental

Estudi sobre models d’implementació de garantia de rendes i escenaris pel Vallès Occidental

La finalitat d’aquest estudi és aportar coneixement sobre els diferents models de garantia de rendes i projectar diferents escenaris derivats de la seva hipotètica aplicació a la comarca.

En primer lloc l’estudi analitza diversos models teòrics i experiències posades en pràctica en l’àmbit estatal i europeu, fent especial atenció en les particularitats de la Renda Garantida de Ciutadania Catalana recentment aplicada, així com en les millores amb seu programa antecessor: la Renda Mínima d’Inserció.

En segon lloc i per tal de valorar futurs escenaris al Vallès Occidental, es projecta la implementació de 3 models de garantia de rendes diferenciats. El procés per definir els models a aplicar es porta a terme amb un grup focal d’experts, en el marc de la Comissió mixta d’observació de la pobresa i la desigualtat al Vallès Occidental.

Jornada "Cap a un nou model de garantia de rendes. Perspectives i situació actual" 2 de març de 2018

La jornada “Cap a un nou model de garantia de rendes” que va tenir lloc al Consell Comarcal, va comptar amb una setantena de persones amb l’objectiu de treballar de forma conjunta pels drets i oportunitats de la ciutadania per fer front a la pobresa i les desigualtats. El projecte s’emmarca en el Pla de Treball 2018 – 2019 de la Comissió Mixta d’Observació Permanent de la Pobresa i les Desigualtats del Vallès Occidental. La jornada va sorgir a partir de l’acord aprovat pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental i d’un estudi elaborat per l’Observatori del Consell Comarcal.

La primera part de la sessió va estar destinada a reflexionar sobre els models de renda viables i necessaris, i sobre com s’han articulat els models autonòmics de garantia de rendes. En la segona part, es va presentar tres experiències de models de garantia de rendes que s’estan executant actualment i que marcaran el camí del nou model que es vol construir, presentades per Lluis Torrens, Josep Vidal i Luís Sanzo.

Unes 70 persones han assistit a la jornada sobre Rendes celebrada al Consell Comarcal
Unes 70 persones han assistit a la jornada sobre Rendes celebrada al Consell Comarcal