Portada > Consell Comarcal > Serveis > Àrea de Drets Socials > Vulnerabilitat energètica

Vulnerabilitat energètica

Imatge de la portada del Pla Comarcal
Imatge de la portada del Pla Comarcal

El Ple del Consell Comarcal, d’acord amb el Programa d'Actuació Comarcal 2016-2020 (PAC), va aprovar l’any 2018, el Pla Comarcal de Gestió Energètica Social del Vallès Occidental 2019-2022 que té per objectius promoure mesures proactives per fer front a les situacions de vulnerabilitat energètica, pal·liar les dificultats econòmiques de les llars de la comarca i establir les bases d’una estratègia compartida de les administracions del territori. El desplegament del Pla Comarcal de Gestió Energètica Social del Vallès Occidental 2019-2022 comprèn el desenvolupament de les següents accions. 

Portada del flyer Consells d'estalvi a la llar
Portada del flyer Consells d'estalvi a la llar

ATENCIÓ INDIVIDUAL EN ESTALVI ENERGÈTIC A LA LLAR

Les sessions d’atenció individual en estalvi energètic a la llar, presencial o per vídeo-trucada,  aborden  cas per cas l’assessorament sobre els drets energètics, l’optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i les mesures de millora de l’eficiència energètica a la llar.

S’adrecen a la població dels municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental.  Durant l’any 2020 també s’atendrà  la població de Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda.  

Per demanar hora al Servei d’atenció individual en estalvi energètic a la llar, podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) amb el vostre nom, municipi i telèfon de contacte. Us contactarem per concertar dia i hora. Assegureu-vos que teniu les factures a mà!

TUTORIAL COM DONAR-SE D'ALTA A E-DISTRIBUCIÓN:

E-distribución és la companyia energètica que s’ocupa de transportar i distribuir l’electricitat a gran part de Catalunya, fins que arriba al nostre comptador. A través d’aquest tutorial et podràs donar d’alta a la web i conèixer amb tot detall el consum elèctric de la teva llar o negoci, podràs ajustar la potència contractada segons les teves necessitats reals i tenir les teves dades de consum hora a hora. Per registrar-te necessitaràs la factura de la llum i la foto del DNI del titular del contracte, per davant i per darrere.

Pots accedir aquí al TUTORIAL

Imatge del cartell dels tallers
Imatge del cartell dels tallers

TALLERS D’ESTALVI ENERGÈTIC A LA LLAR

Actualment s’ofereixen els tallers d’estalvi energètic a la llar, presencials o en format on-line, que inclouen formació en drets energètics, optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i mesures de millora de l’eficiència energètica a la llar. Assegureu-vos que teniu les factures a mà!

Es realitzen als municipis que tenen acord amb el Consell Comarcal: els municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental i, durant l’any 2020, també Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. Podreu trobar en aquest apartat els tallers que es realitzaran properament.

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ

Ocasionalment es realitzaran campanyes de sensibilització a la comarca per incidir sobre: els drets energètics de la ciutadania, la millora de l’eficiència energètica o la transició energètica.

Reunió de la Comissió tècnica per a la Gestió Energètica Social
Reunió de la Comissió tècnica per a la Gestió Energètica Social

SUPORT  I COOPERACIÓ ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA

Assessorament en atenció a la vulnerabilitat energètica dirigit a professionals de Serveis socials municipals de les 12 poblacions de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials comarcal, per a la gestió dels casos. Es realitzen formacions i suport específic segons necessitats municipals.

En el Grup de treball d’atenció a la vulnerabilitat energètica de l’ABSS comarcal, format per professionals  dels Serveis socials municipals de les 12 poblacions de la comarca de menys de 20.000 habitants i pel Consell Comarcal,  es posen en comú els diferents reptes que genera l’atenció a la vulnerabilitat energètica, així com l’assessorament en bones pràctiques per afrontar-los.

Des del 2017 també està en funcionament la Comissió tècnica per a la Gestió Energètica Social. Està formada per professionals d’atenció a la vulnerabilitat energètica dels 11 municipis de la comarca que disposen d’ABSS pròpia: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda, així com per el Consell Comarcal. Aquesta comissió s’ocupa d’identificar les dificultats comunes, cercar solucions compartides per millorar l’atenció a la vulnerabilitat energètica, posar en comú bones pràctiques de sensibilització i formació a la ciutadania i activar projectes comuns.

TAULA DE POBRESA ENERGÈTICA DEL VALLÈS OCCIDENTAL

Constituïda el 2016 per mandat del Consell d’alcaldes i alcaldesses, amb l’objectiu d’avançar cap a la implementació de la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. S’hi acorden propostes per a millorar la implementació de la Llei 24/2015, tan dirigides a les administracions competents com a les companyies energètiques.

DOCUMENTS D'INTERÈS