Activitats educatives

Visita d'escolars al Consell Comarcal
Visita d'escolars al Consell Comarcal
Activitat Descobreix el Vallès Occidental en una escola de la comarca
Activitat Descobreix el Vallès Occidental en una escola de la comarca

Des del servei de joventut en col·laboració amb els serveis d’educació del Consell Comarcal des de l’any 2008 s’impulsen les activitats educatives i projectes d’interès comú per a infants i joves. Amb la realització d’aquest projecte se’n deriven tres subprojecte: La guia d’activitats educatives del Consell Comarcal, les activitat que s’organitzen des de l’Àrea de Benestar Social i Educació i la col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona per a la realització del Campus Ítaca.

Guia d’acivitats educatives

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i els consorcis de Turisme i de gestió de Residus editen anualment una guia que recull les activitats eductives que ofereixen per als centres educatius de la comarca. Es tracta d’una proposta que vol complementar les activitats que ofereixen els ajuntaments de la comarca i que vol donar a conèixer la tasca dels ens comarcals i apropar-la als nens i nenes del Vallès Occidental.

La Guia d’Activitats Educatives aplega aquest curs 2017/2018 una quarantena d’activitats dirigides a la comunitat educativa que ofereix el Consell Comarcal, el Consorci de Turisme, el Consorci per a la Gestió de Residus i l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental. Aquest curs escolar en destaca la incorporació d’activitats de sensibilització sobre l’assetjament i el ciberassetjament, les addiccions i sobre els trastorns alimentaris. I en un altre àmbit, s’incorpora una activitat sobre l’Economia Circular, per un model de consum i producció més sostenible. També, com a novetat, es presenta una proposta formativa per al professorat per abordar diferents casuístiques i situacions que es poden donar a l’aula. El curs 2016-2017 van passar per les activitats organitzades pels ens comarcals més de 12.500 alumnes d’escoles de molts municipis de la comarca.

La Guia d’Activitats del curs 2017-2018 inclou activitats que fan referència a diferents àmbits: ciutadania, igualtat, sensibilització social, alimentació saludable i el mercat comarcal, medi ambient i residus i alguns aspectes de promoció econòmica, emprenedoria i innovació. També proposa completar la formació sobre el temari de les comarques fent una visita al Consell Comarcal o amb l’activitat Descobrir el Vallès Occidental, mitjançant la qual els alumnes coneixen la seva comarca a través de llegendes i del patrimoni intangible. Igualment, s’hi inclouen activitats de l’Arxiu Comarcal i l’ampli ventall de propostes sobre el medi ambient i els residus del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Pel que fa a l’activitat complementària a la formació del professorat, s’ofereixen sessions informatives i tallers per abordar la violència masclista, l’assetjament i el ciberassetjament, els trastorns de conducta alimentària i tractar l’ocupació.

FES LA INSCRIPCIÓ AQUÍ

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).

Centre Educatiu *
Nom *
Cognoms *
Càrrec *
Email de contacte *
Telèfon de contacte
Activitat *
Data proposta activitat *
Format: dd/mm/aaaa
Horari proposta activitat
Format: hh:mm
Nombre de participants *
Curs/os participants *
"Política de privacitat" *
Comentaris