Activitats educatives

Nova imatge de la guia educativa per aquest curs
Nova imatge de la guia educativa per aquest curs
Visita d'escolars al Consell Comarcal
Visita d'escolars al Consell Comarcal
Taller sobre vocacions industrials
Taller sobre vocacions industrials

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix un programa d’activitats educatives que any rere any es recullen en una guia. Es tracta de propostes que complementen les que ofereixen els ajuntaments de la comarca i que, a més de donar a conèixer la tasca de les institucions vallesanes, tracten temes d’interès per la comunitat educativa. L’oferta cobreix totes les franges d’edat, des dels 3 als 18 anys. Pel curs 2019-2020 s’ofereixen una cinquantena d’activitats dirigides a l’alumnat i a la comunitat educativa, incrementant l’oferta d’anys anteriors.

S’han incorporat noves activitats de coeducació a infantil i primària per a treballar la igualtat d’oportunitats i tracte. I a partir dels 12 anys s’ofereix una ampliació de les activitats de sensibilització i prevenció per aconseguir unes relacions lliures de violències masclistes. S’ha posat una especial atenció a incloure una mirada interseccional per abordar les desigualtats i les discriminacions que es generen per raó de diversitat sexual, gènere, classe, procedència, religió o altres motius. Per treballar les violències a l’espai públic es proposa un nou taller d’autoprotecció per a noies, que es pot sol·licitar des d’instituts i/o espais de joves (sortint de l’aula).

També cal destacar el reconeixement de l’educació equitativa i no discriminatòria proposant un itinerari d’activitats per treballar la igualtat de tracte i d’oportunitats, la diversitat sexual i de gènere, les diferències per raó d’origen o cultura, les desigualtats socials, la solidaritat, els moviments humans i el refugi, així com l’exploració de la alteritat. Així mateix es treballa amb diferents propostes la prevenció de conductes de risc com ara les noves addiccions, el bulling i els diferents tipus d’assetjament i els trastorns de l’alimentació.

També, com a novetat, pel curs actual s’ofereixen sessions de suport per al professorat en diferents àmbits: coeducació, violències masclistes, assetjament, convivència, migracions i refugi.

Al mateix temps, es segueixen oferint activitats de coneixença de la comarca i dels seus serveis i recursos. I també es mantenen un seguit de propostes per apropar, a la infància i al jovent, al món laboral, a una economia més social i responsable i que els doni eines per afrontar el seu futur, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Enguany es fa un especial èmfasis en l’apropament dels joves a la indústria més actual i tecnològica.

El curs passat es varen realitzar més de 400 activitats, participades per més de 10.000 alumnes. Les activitats es poden adaptar a la demanda de cada centre educatiu i fins i tot es poden plantejar tallers a mida en alguns casos. Les activitats estan totalment subvencionades i el cost pels centres és gratuït. Us desitgem un bon curs 2019-2020!

FES LA INSCRIPCIÓ AQUÍ

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).

Centre Educatiu *
Població *
Nom *
Cognoms *
Càrrec *
Email de contacte *
Telèfon de contacte
Activitat *
Data proposta activitat *
Format: dd/mm/aaaa
Horari proposta activitat
Format: hh:mm
Nombre de participants *
Curs/os participants *
"Política de privacitat" *
Comentaris