Violència masclista

Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones

Un 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. El juliol de 1981 a Colòmbia, durant la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, es va designar aquest dia en commemoració d’aquest fet. El 17 de desembre de 1999, mitjançant la resolució 54/134, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers el problema de la violència contra la dona.

El Ple de Consell Comarcal s’ha adherit al manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista contra les dones. A través d’aquest manifest, el Consell Comarcal del Vallès Occidental vol fer públic el compromís i la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que permetin construir conjuntament, amb altres institucions públiques, dinàmiques innovadores per eradicar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

Imatge institucional del Dia Contra la Violència Masclista
Imatge institucional del Dia Contra la Violència Masclista
Sabates vermelles
Sabates vermelles

Sabates vermelles

El 25 de novembre, en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista,el Consell Comarcal convida el seu personal a participar en el procés de creació col·lectiva de l’obra artística Sabates Vermelles. L’obra Sabates Vermelles, art públic contra la violència masclista neix de la mà de l'artista mexicana Elina Chauvet, l'agost de 2009 a Ciudad Juárez, una ciutat on l'assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià. L’objectiu de l’activitat serà pintar unes sabates de color vermell amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre la violència que pateixen les dones.

 Podeu veure AQUÍ un reportatge sobre aquesta creació col·lectiva.