Piula contra la violència masclista

Cartell de la 5a edició del Piula
Cartell de la 5a edició del Piula

El Consell Comarcal engega la 5a edició del concurs “Piula contra la violència masclista”

 

Per cinquè any, el Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa el concurs “Piula contra la violència masclista”amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència masclista”.  El concurs vol sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries. Amb aquest objectiu es proposa al jovent la creació d'una piulada i la seva posterior divulgació a les xarxes socials.

Què és el Piula?

El Piula és un concurs contra la violència masclista que convoca el Consell Comarcal del Vallès Occidental a la tardor, coincidint amb la commemoració del 25 de novembre com a Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència contra les Dones.

El concurs es porta a terme a través de les xarxes socials, concretament a través del Twitter del concurs @PiulaVallesOcc. Està dirigit als i les joves d’entre 14 i 30 anys que visquin o estudiïn al Vallès Occidental. Per participar cal crear una frase per respondre a la pregunta 'Què fas tu per no ser masclista?' i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser una frase original, inèdita i no tenir abreviatures.

A través del compte de twitter @PiulaVallesOcc es van difonent les frases de les persones participants i també es pot seguir tota la informació del la campanya de sensibilització en contra de la vioència envers les dones.

Paral·lament, de d'octubre fins desembre es porten a terme diferents tallers als instituts de la comarca per sensibilitzar envers la violència contra les dones.

TALLERS PIULA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Consell Comarcal ofereix als instituts de la comarca els Tallers Piula contra la violència masclista.  Aquests tallers estan adreçats als i les alumnes del segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). L'objectiu és transmetre als i les joves els criteris bàsics per identificar l’androcentrisme i el sexisme en discursos orals, escrits i audiovisuals, en les seves interaccions de grup i en els productes que consumeixen,per minimitzar les conseqüències al expressar-nos i construir la realitat. També es vol donar eines pràctiques per estimular el sentit crític, l’ús del llenguatge igualitari i inclusiu i reconèixer estratègies per neutralitzar l’ús sexista del llenguatge. A més els Tallers volen fer visible la relació entre llenguatge verbal i no verbal, la construcció de les relacions de gènere i les manifestacions de violència.

Podeu veure en aquest enllaç un reportatge sobre aquests tallers.

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).

Nom *
Cognoms *
DNI
Escriu-lo sense punts ni guions.
Data de naixement *
Format: dd/mm/aaaa
Municipi *
Telèfon *
Correu electrònic *
Pseudònim
Usuari Twitter
Frase (màxim 110 caràcters)
Centre educatiu