Piula contra la violència masclista

Cartell campanya Piula 2018
Cartell campanya Piula 2018

El Consell Comarcal engega la 6a edició del concurs “Piula contra la violència masclista”

Per sisè any consecutiu, el Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa el concurs de piulades “@PiulaVallesOcc per una vida lliure de violències” amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència masclista. L’objectiu del concurs és sensibilitzar contra la violència masclista al jovent i a la ciutadania de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries. Amb aquest objectiu es proposa a tota la ciutadania la creació d’una piulada i la seva posterior divulgació a les xarxes socials.

Què és el Piula?

El Piula és un concurs contra la violència masclista que convoca el Consell Comarcal del Vallès Occidental a la tardor, coincidint amb la commemoració del 25 de novembre com a Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència contra les Dones.

Tota la població major de 14 anys que visqui, estudiï o treballi al Vallès Occidental podrà concursar amb una frase escrita al formulari inclòs a l’apartat “Piula” del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental. També es pot participar omplint el formulari que es repartirà als tallers de la Campanya Piula contra la violència masclista, o bé a través de l’Acció Piula que es desenvoluparà als centres educatius de la comarca.

Per participar cal crear una frase per respondre a la pregunta 'Jo sóc influencer de les relacions lliures de violències. I tu?' i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser una frase original, inèdita, sense abreviatures i no pot haver estat mai premiada en un altre concurs.

A través del compte de twitter @PiulaVallesOcc es van difonent les frases de les persones participants i també es pot seguir tota la informació del la campanya de sensibilització en contra de la violència envers les dones.

Paral·lament, des de novembre fins desembre es porten a terme diferents tallers als instituts de la comarca per sensibilitzar envers la violència contra les dones.

TALLERS PIULA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Consell Comarcal ofereix als instituts de la comarca els Tallers Piula contra la violència masclista.  Aquests tallers estan adreçats als i les alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). L'objectiu és assolir un canvi sociocultural que afavoreixi les relacions interpersonals igualitàries i lliures de violència. També es donaran eines per detectar i prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques. A més, els Tallers tractaran temes com l’amor romàntic, la sexualitat i l’empoderament de les dones.

D’altra banda, s’ofereixen diversos Tallers dirigits al professorat de secundària i a les famílies dels alumnes.

Els Tallers Piula es porten a terme a aquelles poblacions amb menys de 20.000 habitants.

Podeu veure en aquest enllaç un reportatge sobre aquests tallers.