Presidència

Ignasi Giménez Renom
Ignasi Giménez Renom

Ignasi Giménez Renom,

President del Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

Des del dia 17 de juliol de 2015, la presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental l’ostenta el Sr. Ignasi Giménez Renom (PSC), alcalde de Castellar del Vallès. el 19 de juliol de 2019 ha estat reescollit com a President.

 

 

 • Llicenciat en Periodisme i Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 • Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l'Ajuntament de Badia del Vallès.
 • Des de les eleccions de maig del 2007, és l'alcalde de Castellar del Vallès. Anteriorment, entre el 2003 i el 2007 havia estat regidor al mateix Ajuntament.
 • Durant el mandat 2011-2015 va ser diputat de la Diputació de Barcelona.
 • Des del juliol de 2015, és president del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El seu compte de Twitter és @ignasicastellar

La Presidència del Consell comarcal és la persona que ocupa el càrrec de cap de l'administració comarcal i és un òrgan de govern unipersonal. Té la consideració de primera autoritat de la comarca. Les principals atribucions són les següents:

 • Representar el Consell.
 • Convocar i presidir les sessions del Ple i les dels altres òrgans col·legiats.
 • Supervisar les obres comarcals i els serveis de l'administració de la comarca.
 • Exercir la direcció superior del personal.
 • Exercir les accions judicials i administratives en cas d'urgència.
 • Ordenar la publicació dels acords del Consell Comarcal.
 • Contractar obres i la gestió de serveis públics, dins dels límits de la legislació vigent.
 • Les altres que li atribueixin les lleis o les que expressament li atorgui el Ple del Consell Comarcal.

 

AGENDA PÚBLICA DEL PRESDENT DEL CONSELL COMARCAL

Dimecres 17 de febrer de 2021

Participació a la Taula de Pobresa Energètica del Vallès Occidental juntament amb les 14 alcaldies dels municipis afectats per talls de llum i representants de les companyies elèctriques. A les 11 h del matí en format virtual.

Dijous 18 de febrer de 2021

Presentació del Pla d'Acció Supramunicipal per la millora de la qualitat de l'Aire del Vallès Occidental, juntament amb el diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar i la directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius. Sessió oberta amb inscripció

Dimecres 24 de febrer de 2021

Assitència al Fòrum “Perspectives econòmiques pel 2021” de la Cambra de Comerç i Indústiria de Sabadell. A les 9 del matí.

Dijous 25 de febrer de 2021

Participació a la primera reunió del Comitè de Sanitat del Vallès Occidental, òrgan creat pel Consell d'Alcaldies en base al Pla de Reconstrucció de la comarca. A les 11 h en format virtual.

Divendres 26 de febrer de 2021

Reunió amb els ajuntaments de la comarca per tal de tractar els nous Fons europeus Next Generation. A les 11:30 h en format virtual.

Dimecres 3 de març de 2021

Participació a l'obertura de les Jornades Europees GROWING TOGETHER (CRÈIXER JUNTS), una plataforma internacional que proposa donar a conèixer presentacions acadèmiques, tallers, intervencions i estudis de cas en l'àmbit de l'acompanyament i la implementació del recolzament a la parentalitat positiva. Benvinguda institucional a les 9:20h. Organitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida. 

Dilluns 8 de març

Celebració del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental amb la participació del delegat del govern de la Generalitat i representants de la Regió Sanitària Metropolitana Nord per abordar la situació epidiemiològica i el procés de vacunacions de la COVID-19.