Portada > Actualitat > Notícies

Notícies

Opcions

Notícies per data

Notícies per temàtica

 1. Biosphere
  04/02/2020
  Un total de 26 establiments de la comarca de l’àmbit turístic han obtingut el distintiu “Compromís per la Sostenibilitat de Biosphere” que gestiona el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Enguany, han estat sis empreses més les reconegudes, respecte a l’any anterior, quan en van ser 20.
  Arxivat a: General
 2. Imatge de nens
  04/02/2020
  Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental i des dels Ajuntaments de Polinyà i Palau-solità i Plegamans s’ha iniciat un programa d’intervenció familiar grupal en el que es treballen les capacitats per a la cura dels nens i nenes de la població, acompanyant als pares i mares en aquesta tasca i oferint-los col•laboració i suport. El programa d’intervenció familiar grupal vol, a través de la reflexió i el diàleg, promoure els vincles afectius, estables i segurs que permetin un desenvolupament de la autonomia del nucli familiar. Hi participen, de moment, un total de 9 famílies d’ambdós municipis.
  Arxivat a: General
 3. Entrega del diploma “Compromís Vallès Circular”
  31/01/2020
  Un total d’onze empreses del municipi de Castellbisbal han rebut aquest dijous el diploma “Compromís Vallès Circular”, com a empreses compromeses amb l’economia circular i que estan iniciant accions envers el nou model econòmic. El lliurament s’ha fet en el marc del Brunch Empresarial que tenia per objectiu intercanviar experiències i coneixements sobre economia circular i indústria 4.0.
  Arxivat a: General
 4. Comiat Treball i Formació
  30/01/2020
  Aquest dijous dia 30 de gener finalitzen el seu contracte 25 de les 47 persones contractades ara fa un any en el marc del programa Treball i Formació del Consell Comarcal. Aquests treballadors i treballadores se sumen a la resta de persones contractades per un període de 6 mesos, que van acabar el seu contracte el passat mes de juliol. La consellera de Serveis Centrals, Eva Candela, les ha acompanyades en el seu darrer dia i ha fet balanç del seu pas pel Consell. També s’ha lliurat a cadascuna de les persones un document de reconeixement de les tasques desenvolupades durant aquests 12 mesos.
  Arxivat a: General
 5. Promoció del consum sostenible
  30/01/2020
  Durant tot l’any 2020 es desenvoluparà el projecte d’actuació comarcal “Promoure el Consum Sostenible”. Es tracta d’una iniciativa que pretén fer divulgació a la comarca sobre els nous hàbits de consum en el context d’emergència climàtica actual, posant èmfasi en l’aprofitament i la reutilització de productes i materials que permetin la transició cap a una economia circular.
  Arxivat a: General
 6. Lliurament de premis del concurs Piula contra la violència masclista
  27/01/2020
  La setena edició de la campanya de sensibilització “Piula contra la violència masclista” ha finalitzat amb una alta participació dels centres educatius comarcals als tallers de prevenció envers les violències masclistes i amb un augment de les piulades que han optat a concurs. La iniciativa es promou des del Consell Comarcal del Vallès Occidental entorn el 25 de novembre per commemorar el Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència Masclista, i té com a objectiu la conscienciació del col•lectiu jove i del conjunt de la població de la comarca. Aquesta tarda el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez i la consellera de Drets Socials, Míriam Casaramona, han lliurat els premis a les estudiants guanyadores.
  Arxivat a: General
 7. Habitatges
  24/01/2020
  El Consell Comarcal està preocupat per la denegació d’un 26% de les sol•licituds d’ajut al lloguer del Vallès Occidental provocada per manca de finançament i per canvis en la normativa d’adjudicació, per part del Ministeri de Foment i de l’Agència Catalana d’Habitatge. Una xifra que augmenta fins el 30% si es tenen en compte només els 12 municipis que atén l’Oficina Comarcal d’Habitatge. És per això que, tot i que el Ple comarcal ha aprovat avui l’addenda de pròrroga del conveni de col•laboració i d’encàrrec de gestió, relatiu a l’Oficina Comarcal d’Habitatge per a l’any 2020, al mateix temps ha reclamant un major finançament per part de la Generalitat i ha demanat al govern espanyol incrementar la dotació pressupostària del Plan de Vivienda.
  Arxivat a: General
 8. Sessió del Ple del Consell Comarcal del 23 de gener de 2020
  23/01/2020
  El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat una moció en referència als jutjats de violència domèstica de la comarca, en la qual es demana al Ministeri de Justícia de l’Estat Espanyol i la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la no suspensió i trasllat del jutjat de VIDO dels Jutjats de Cerdanyola del Vallès i Rubí a un altre partit judicial, tal com es proposa al document de “Comarcalització dels Jutjats de Violència sobre la Dona” del Tribunal de Justícia de Catalunya a data de l’1 d’octubre del 2019.
  Arxivat a: General
 9. Ple del Consell Comarcal del 23 de gener de 2020
  23/01/2020
  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aportarà enguany al Consell Comarcal del Vallès Occidental 3.421.502 euros en el marc de l’addenda de pròrroga per al 2020 del Contracte Programa 2016-2019 entre el Consell Comarcal i el Departament per tal que el Consell desplegui les polítiques socials a la comarca. Aquest finançament suposa un increment de 193.159,52 euros respecte al del 2019 i permetrà finançar els serveis socials bàsics i especialitzats, l’atenció a la infància i l’adolescència, lluitar contra la pobresa energètica i promoure la igualtat, entre altres aspectes.
  Arxivat a: General
 10. LGTIfòbia
  23/01/2020
  El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es treballa en favor de la igualtat de totes les persones i aquest 2020 s’estan iniciant diferents accions de conscienciació a la ciutadania envers aquesta qüestió en el món del futbol. Les accions van encaminades a eradicar l'LGTBI-fòbia als camps de futbol i a què els jugadors i les jugadores puguin sentir-se lliures.
  Arxivat a: General
Anterior Pàgina 2 de 82 Següent