Portada > Actualitat > Notícies > Immigració

Immigració

Opcions

Notícies per data

Notícies per temàtica

 1. Curs de primera acollida a Vacarisses
  13/02/2018
  La formació “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” correspon al Mòdul formatiu C de 15 hores de durada, emmarcat en el Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental. En aquestes sessions es tractarà el coneixement sobre la cultura catalana i l’àmbit normatiu, així com temes corresponents a la legislació d’estrangeria. L’assistència i aprofitament d’aquesta formació donaran accés al certificat de primera acollida per a persones estrangeres.
  Arxivat a: General, Immigració
 2. La sessió tindrà lloc el proper dia 21 de novembre
  09/11/2017
  El proper dimarts 21 de novembre, el Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal organitza una xerrada sobre la llei d’estrangeria i el servei de primera acollida. Es donaran a conèixer els principals àmbits de la llei i també s’explicaran els serveis que s’ofereixen en matèria de primera acollida des del Consell Comarcal, com l’assessorament o els cursos de formació per a les persones nouvingudes. En la xerrada també hi participarà l’Associació Noves Vies, experts en temes d’estrangeria.
  Arxivat a: General, Immigració
 3. Obertura del curs d'alfebetització a Sentmenat
  10/10/2017
  Aquest dilluns ha començat a Sentmenat el curs d’alfabetització de català amb 20 persones inscrites. Aquesta acció formativa s’organitza des del Servei de Primera Acollida que presta l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Vallès Occidental de manera itinerant als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. En la primera sessió del curs, l’alcaldessa de Sentmenat, Montse Rueda, va donar la benvinguda als i les participants i els va animar a poder seguir la formació que s’allargarà durant les properes setmanes.
  Arxivat a: General, Immigració
 4. Places disponibles per al nou curs del Servei d'Acollida
  28/09/2017
  El Servei de Primera Acollida de l'Àrea de Benestar Social, organitza un curs d'alfabetització en llengua catalana per a persones adultes d'origen estranger al municipi de Sentmenat. El curs s'iniciarà el 9 d'octubre i finalitzarà al mes de desembre. El curs es realitzarà de dilluns a dijous en horari de tarda a l'Escola d'adults de Sentmenat.
  Arxivat a: General, Immigració
 5. Mòdul de formació del Servei de Primera Acollida a Palau-solità i Plegamans
  26/07/2017
  El servei de primera acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha organitzat tres cursos formatius durant els mesos de maig i juliol per a persones estrangeres immigrades i retornades. Els cursos realitzats han estat el de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic al municipi de Polinyà i dos cursos al municipi de Palau-solità i Plegamans, un sobre coneixements laborals i també de coneixements de la societat catalana.
  Arxivat a: General, Immigració
 6. .
  17/07/2017
  El Servei de Primer Acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza un nou curs per a persones immigrants o retornades a Catalunya, al municipi de Palau-solità i Plegamans, del 24 al 26 de juliol. El curs es durà a terme a l’Escola Municipal d’Adults de Palau i a Palau Avança, en horari de matí i té una durada de 15 hores.
  Arxivat a: General, Immigració
 7. El servei de primera acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades en municipis de menys de 20.000 habitants del Vallès Occidental.
  26/05/2017
  El servei de primera acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental el poden sol•licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca. Hi ha quatre municipis on ja està en marxa el servei: Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses. Amb aquest servei les persones estrangeres immigrades, les sol•licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades disposen d’una informació útil que facilita la seva arribada i estada al nou lloc de residència. Les persones interessades, cal que es dirigeixin a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del seu ajuntament.
  Arxivat a: General, Immigració
 8. Presentació del Programa d'Acollida a la seu del Consell Comarcal
  08/03/2017
  • El Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, ha presentat a la seu del Consell Comarcal el Programa català de refugi, una iniciativa que neix amb la voluntat de donar resposta a l’autonomia dels refugiats a partir de la col•laboració de la ciutadania, les entitats municipals i els ajuntaments. • Durant la reunió de treball, també s'ha parlar de quin haurà de ser el paper de la ciutadania i les administracions locals en el programa de mentoria que es posarà en funcionament aquest estiu.
  Arxivat a: General, Immigració
 9. Imatge de la guia d'activitats del curs 2016-2017
  12/09/2016
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental i els consorcis de Turisme i de gestió de Residus editen anualment una guia que recull les activitats eductives que ofereixen per als centres educatius de la comarca. Les Guia d’Activitats del curs 2016/2017 inclou un total de 36 activitats. Com a novetat s’incorporen noves activitats organitzades per l’Arxiu Comarcal i també dues noves activitats sobre la sensibilització a l’entorn de les persones refugiades.
  Arxivat a: General, Immigració
 10. La crisi de les persones refugiades
  11/05/2016
  Els ajuntaments del Vallès Occidental estan treballant, a través del Consell d’alcaldes i alcaldesses a través del Consell Comarcal, per coordinar l’actuació en l’atenció a les persones refugiades.
  Arxivat a: General, Immigració
Anterior Pàgina 2 de 3 Següent