Portada > Actualitat > Notícies > Immigració

Immigració

Opcions

Notícies per data

Notícies per temàtica

 1. El curs comença el 2 d'octubre a Polinyà
  29/09/2020
  Aquest divendres, 2 d’octubre, comença la realització del nou curs formatiu del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal a Polinyà. Es tracta del curs “Mòdul C. Coneixements de la Societat Catalana”, de 15 hores de durada.
  Arxivat a: General, Immigració
 2. Material didàctic per combatre prejudicis i rumors contra la diversitat
  23/04/2019
  Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Consell Comarcal ha fet arribar diferents publicacions a Biblioteques i Instituts de Secundària de la comarca per tal que puguin ampliar el seu fons de consulta sobre la lluita contra els rumors i els prejudicis en la diversitat ètnica. Es preveu que les publicacions arribin aquesta setmana als diferents equipaments.
  Arxivat a: General, Immigració
 3. Reunió tècnica de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya
  15/03/2019
  El Consell Comarcal va acollir ahir dijous la reunió tècnica de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb les persones tècniques dels municipis de la comarca del Vallès Occidental encarregades d’aquesta temàtica. Des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, es va explicar quines són les línies estratègiques que té previst implementar la Generalitat en l’àmbit de les polítiques de ciutadania al llarg dels propers mesos.
  Arxivat a: General, Immigració
 4. Al nou espai web es pot trobar informació per poder ajudar en l'acollida de refugiats
  17/09/2018
  El Consell Comarcal ha incorporat a la seva pàgina web un espai dedicat a l’acollida de persones refugiades per tal que la ciutadania de la comarca conegui tot el que pot fer per ajudar en aquesta situació. Paral·lelament, des del Consell Comarcal s’incidirà a les xarxes socials per fer difusió entre la ciutadania i les empreses de la comarca per la cerca de recursos habitacionals i de treball així com de persones disposades a participar al programa català de mentoria i/o a d’ altres accions de voluntariat.
  Arxivat a: General, Immigració
 5. Imatge de l'exposició Tatinutropo
  30/07/2018
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental disposa d’un recurs per fomentar la convivència i promoure la reflexió sobre el procés migratori i per a combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat que posa a disposició dels ajuntaments de la comarca. Es tracta de l’exposició «Viatge a Tatinutropo», una valuosa exposició que ha ajudat al llarg dels darrers anys a sensibilitzar la comunitat en general entorn les persones immigrades, posant l’èmfasi en la necessitat de qüestionar prejudicis i estereotips, així com desfer rumors que corren al voltant d’aquestes persones i col·lectius. El Consell vol oferir a un ajuntament de la comarca que la pugui acollir de forma permanent al seu municipi, aconseguint crear així un punt de referència al Vallès Occidental en l’àmbit de la diversitat cultural.
  Arxivat a: General, Immigració
 6. Una de les sessions del curs d'acollida realitzat a Palau-solità i Plegamans aquest mes de juny
  27/06/2018
  El Servei de primera acollida comarcal ha finalitzat un nou curs al qual han participat 12 persones al municipi de Palau-solità i Plegamans. Es tracte del curs de mòdul C on s’han tractat temes sobre l’organització política i administrativa de l’estat i Catalunya, drets i deures de les persones estrangeres, serveis i recursos, així com el coneixement de la cultura i trets característics de la societat catalana. Al llarg del 2018 es realitzaran més formacions com aquesta a altres municipis de la comarca.
  Arxivat a: General, Immigració
 7. Reunió sobre asil i refugi celebrada avui al Consell Comarcal
  19/06/2018
  • La demanda primordial de les entitats són recursos d’habitatge per a poder llogar per a fer l’acollida • La commemoració demà, 20 de juny, el Dia de les Persones refugiades coincideix enguany en uns dies clau per l’acollida de persones refugiades
  Arxivat a: General, Immigració
 8. Cartell xerrada Servei de Primera Acollida
  15/05/2018
  En la sessió es donarà a conèixer el servei que s’ofereix en matèria de primera acollida des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, com l’assessorament o cursos de formació per a persones nouvingudes. A més, es proporcionarà informació sobre els principals àmbits de la Llei d’estrangeria. Aquesta xerrada s’emmarca en el Servei de Primera Acollida comarcal per a persones estrangeres en col•laboració amb l’associació Noves Vies.
  Arxivat a: General, Immigració
 9. Persones assistents al curs durant la visita guiada que s'ha realitzat al municipi.
  02/05/2018
  La formació sobre “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” organitzada a Sentmenat pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha comptat amb la participació de 14 persones. L’objectiu del curs és aportar eines inicials que facilitin la incorporació a la societat catalana de les persones nouvingudes, així com el coneixement de la societat acollidora.
  Arxivat a: General, Immigració
 10. Núria Colomé i Montserrat Rueda inaugurant el curs a Sentmenat.
  18/04/2018
  La formació “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” correspon al Mòdul formatiu C de 15 hores de durada, emmarcat en el Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La inauguració del curs va tenir lloc ahir a la tarda a càrrec de l’alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, i la consellera de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Montserrat Rueda.
  Arxivat a: General, Immigració
Pàgina 1 de 3 Següent