Buscador per paraules clau
22 febrer 2022

La nova web del Consell Comarcal fa més accessible la informació, garanteix la transparència i facilita la realització de tràmits

Des d’avui, tota la informació del Consell Comarcal del Vallès Occidental es pot trobar al portal www.consellvallesoccidental.cat. La nova pàgina web de la institució comarcal representa un salt qualitatiu i innovador en la manera com es presenta la informació i com es garanteix la transparència. A més, facilita l’accés als tràmits més habituals per part de la ciutadania i es converteix en nova font d’informació oferint dades i estudis a l’abast de tothom.

El president comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que “la nostra voluntat és facilitar l’accés a la informació a tota la ciutadania, presentant-la de manera fàcil i ordenada. La pàgina web del Consell no ha de ser només un aparador de les polítiques públiques que portem a terme sinó també un facilitador, un espai de recerca i un garant de la transparència”.

La ciutadania, la prioritat

La nova web comarcal s’ha elaborat tenint en compte les prioritats del Programa d’Acció Comarcal (PAC) i del Pla de Reconstrucció aprovat el juny de 2020, en plena pandèmia. També parteix de l’anàlisi de les noves necessitats digitals sorgides arran de la COVID-19 i de les noves situacions de vulnerabilitat social. Per això, per exemple, incorpora un accés directe a dues qüestions bàsiques: com trobar feina i com sol·licitar els diferents ajuts que es faciliten o s’informen des de l’administració comarcal.

Els tràmits digitals a un sol clic

La web també vol agilitzar els tràmits digitals, tant per les persones usuàries del servei com per les empreses proveïdores, facilitant amb un sol clic l’accés a tràmits com: presentar una instància, presentar una factura electrònica, sol·licitar l’accés a la informació pública, accedir al tauler d’anuncis, presentar una queixa o un suggeriment… El portal també permet un accés directe a tots els tràmits que ofereix el Consell, per exemple la inscripció al servei de transport escolar.

Salt qualitatiu en la presentació de la informació i les dades i estudis comarcals

El nou portal és font d’informació i coneixement tant per la ciutadania en general com per a estudiants, empreses, centres de recerca o altres. També pels ajuntaments de la comarca i el propi personal de la institució. La informació es presenta de manera clara i neta, amb un disseny net i estructurat en quatre àmbits de treball que engloben tota la feina que es realitza des del Consell.

En el cas de les dades i els estudis comarcals, es fa un salt qualitatiu en la presentació de tota la informació que es genera des de l’Observatori Comarcal. Es posa a l’abast públic tots els materials que es generen en formats atractius i accessibles. Aquest salt coincideix amb un canvi d’imatge de l’Observatori que estrena imatge corporativa adaptada a la nova realitat i amb una iconografia sòbria que representa el que és l’Observatori:  un espai d’anàlisi i reflexió sobre la realitat comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail