Portada > Actualitat > Notícies > La nova web del Consell Comarcal fa més accessible la informació, garanteix la transparència i facilita la realització de tràmits

La nova web del Consell Comarcal fa més accessible la informació, garanteix la transparència i facilita la realització de tràmits

22/02/2022

Des d’avui, tota la informació del Consell Comarcal del Vallès Occidental es pot trobar al portal www.consellvallesoccidental.cat. La nova pàgina web de la institució comarcal representa un salt qualitatiu i innovador en la manera com es presenta la informació i com es garanteix la transparència. A més, facilita l’accés als tràmits més habituals per part de la ciutadania i es converteix en nova font d’informació oferint dades i estudis a l’abast de tothom.

El president comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que “la nostra voluntat és facilitar l’accés a la informació a tota la ciutadania, presentant-la de manera fàcil i ordenada. La pàgina web del Consell no ha de ser només un aparador de les polítiques públiques que portem a terme sinó també un facilitador, un espai de recerca i un garant de la transparència”.

La ciutadania, la prioritat

La nova web comarcal s’ha elaborat tenint en compte les prioritats del Programa d’Acció Comarcal (PAC) i del Pla de Reconstrucció aprovat el juny de 2020, en plena pandèmia. També parteix de l’anàlisi de les noves necessitats digitals sorgides arran de la COVID-19 i de les noves situacions de vulnerabilitat social. Per això, per exemple, incorpora un accés directe a dues qüestions bàsiques: com trobar feina i com sol·licitar els diferents ajuts que es faciliten o s’informen des de l’administració comarcal.

Els tràmits digitals a un sol clic

La web també vol agilitzar els tràmits digitals, tant per les persones usuàries del servei com per les empreses proveïdores, facilitant amb un sol clic l’accés a tràmits com: presentar una instància, presentar una factura electrònica, sol·licitar l’accés a la informació pública, accedir al tauler d’anuncis, presentar una queixa o un suggeriment... El portal també permet un accés directe a tots els tràmits que ofereix el Consell, per exemple la inscripció al servei de transport escolar.

Salt qualitatiu en la presentació de la informació i les dades i estudis comarcals

El nou portal és font d’informació i coneixement tant per la ciutadania en general com per a estudiants, empreses, centres de recerca o altres. També pels ajuntaments de la comarca i el propi personal de la institució. La informació es presenta de manera clara i neta, amb un disseny net i estructurat en quatre àmbits de treball que engloben tota la feina que es realitza des del Consell.

En el cas de les dades i els estudis comarcals, es fa un salt qualitatiu en la presentació de tota la informació que es genera des de l’Observatori Comarcal. Es posa a l’abast públic tots els materials que es generen en formats atractius i accessibles. Aquest salt coincideix amb un canvi d’imatge de l’Observatori que estrena imatge corporativa adaptada a la nova realitat i amb una iconografia sòbria que representa el que és l’Observatori:  un espai d’anàlisi i reflexió sobre la realitat comarcal.

 

Arxivat a: General
Ja podeu passejar per la nova web comarcal
Podeu trobar tota la informació dels serveis que s'ofereixen