Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal anima les entitats esportives i ajuntaments del Vallès Occidental a xiular fora de joc a l'LGTBI-fòbia coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol i l’esport

El Consell Comarcal anima les entitats esportives i ajuntaments del Vallès Occidental a xiular fora de joc a l'LGTBI-fòbia coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol i l’esport

18/02/2022

Demà dissabte, el 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia al futbol i a l’esport en general. Un any més, el Consell Comarcal del Vallès Occidental vol donar visibilitat al compromís a favor de la igualtat de totes les persones. Per això anima els ajuntaments de la comarca i les entitats esportives a fer una xiulada simbòlica contra l’LGTBI-fòbia i a fer-ne ressò mostrant el rebuig a la discriminació i estigmatització per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Els delictes d’odi per orientació sexual o identitat de gènere són uns dels més denunciats i destaca lamentablement els realitzats a camps i espais esportius. Des de l’esport local es pot incidir en aquests aspectes i posar en valor la importància de la igualtat, la tolerància i el respecte en l’àmbit de l’esport. L’LGTBI-fòbia és una problemàtica social que genera discriminacions per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. L’esport és un àmbit d’intervenció directa en aspectes relacionats en la corporalitat, la salut i el benestar de les persones. Per això, l’esport és un àmbit sensible contra l’LGTBI-fòbia com a promotor de relacions socials inclusives i sanes.

19 de febrer, recordant Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+ a l’esport

Aquesta data es va iniciar commemorant el Dia contra l’Homofòbia al Futbol, recordant la data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals), com a primer esportista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat i que va acabar amb la seva vida per la pressió que va rebre.

Sota el títol,  “Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l'LGTBI-fòbia” els clubs i ajuntaments tenen a disposició el manifest i el material de difusió elaborat elaborat pel Consell Comarcal.

A més el Consell Comarcal posa a disposició de les entitats esportives el taller formatiu online i gratuït ‘LGTBI-fòbia al món del futbol’, que ja es pot sol·licitar a través de l’adreça electrònica (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Aquesta formació, dirigida a totes aquelles persones que desenvolupin tasques a l’ entitat, té com a finalitat conèixer els orígens de la discriminació per motius de gènere i oferir eines a les entitats esportives per aturar la LGTBIfòbia.

 

 

Arxivat a: General
Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l'LGTBI-fòbia

Arxius adjunts