Portada > Actualitat > Notícies > El President de la Generalitat, Pere Aragonès, coneix el projecte Recooperem en una visita a Palau-solità i Plegamans

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, coneix el projecte Recooperem en una visita a Palau-solità i Plegamans

17/02/2022

El President de la Generalitat, Pere Aragonés, ha visitat aquest dimecres el municipi de Palau-solità i Plegamans. En el marc de la visita ha pogut conèixer de primera mà el projecte ‘Recooperem: cuina per compartir’, la iniciativa de sostenibilitat alimentària del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El Conseller d’Educació de l’ens vallesà i responsable polític del projecte, Manuel Robles, també ha acompanyat a Aragonès per explicar-li l’origen del ‘Recooperem’ l’any 2015, tot destacant la participació de 12 municipis de la comarca, entre ells Palau-solità i Plegamans.

Els objectius del Recooperem són: reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar; donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social o econòmic; afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca; generar circuits locals de distribució d’aliments; i fomentar l’economia circular.

L’alcalde del Municipi, Oriol Lozano, ha explicat al President que, a Palau-solità i Plegamans, la xarxa d’agents implicats en la iniciativa del Consell Comarcal està formada per 7 centres de producció (escoles), quatre empreses de menjador, una entitat del tercer sector de distribució d’aliments i l’Ajuntament. El President Pere Aragonès ha saludat i conversat amb els representants de la comunitat educativa, i de les empreses participants per conèixer els detalls d’aquest projecte.

El conseller comarcal d’Educació, Manuel Robles, ha indicat que actualment el projecte es desenvolupa a 12 municipis vallesans, amb la participació de 46 escoles, 22 empreses de menjador i 12 entitats socials d’àmbit local. Des de 2015 s’han lliurat més de 44.000 àpats, arribant a gairebé 3.500 famílies i evitant generar més de 20.000 quilos de residus. Ara mateix, el projecte s’està realitzant en el menjadors escolars tot i que s’està treballant perquè s’uneixin hospitals, empreses, restauració I altres agents del sector de la restauració.

 

Arxivat a: General
Visita del President de la Generalitat a Palau-solità i Plegamans