Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal lliura als municipis de Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell les conclusions individualitzades de l’estudi sobre el parc d’habitatge de lloguer per tal que puguin desenvolupar-ne les accions de millora

El Consell Comarcal lliura als municipis de Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell les conclusions individualitzades de l’estudi sobre el parc d’habitatge de lloguer per tal que puguin desenvolupar-ne les accions de millora

27/01/2022

Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha treballat conjuntament en un estudi a cinc municipis de la comarca per tal de definir estratègies per augmentar l’habitatge de lloguer a preus inferiors als de mercat. L’estudi s’ha fet a Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell. El Consell Comarcal vol, amb aquest projecte, donar resposta a la problemàtica detectada, amb especial intensitat en els municipis més petits, relacionada amb la insuficient oferta d’habitatge social i assequible.

Un cop realitzat l’estudi, seran els ajuntaments els qui podran optar a la continuïtat del projecte en una nova fase en la que s’elaborarien les eines i mecanismes per poder portar a terme les propostes definides, fent possible així la mobilització i ampliació del parc públic d'habitatge en aquests 5 municipis:  pla d'acció, formes de gestió, formes d'execució, fonts de finançament... Per això el Consell Comarcal ha lliurat a cada municipi el recull individualitzat de l’estudi realitzat d’estratègies sectorials d’habitatge Fases I i II, així com  una proposta de continuïtat del projecte que inclou el detall d’antecedents, objectius, etapes, tasques i calendari de les diferents actuacions que la integrarien. Es proposa també una metodologia de treball, i es dóna una llista dels recursos que la Diputació de Barcelona posa al servei del món local en aquest àmbit.

El conseller comarcal de l’Àrea de Territori, Carles Rodríguez, ha explicat que “estem satisfets d’haver pogut col·laborar amb els ajuntaments petits i mitjans a engegar aquest projecte, que son els que tenen més dificultats per fer polítiques d’habitatge que requereixen temps i dedicació tècnica”. Per la seva banda, la consellera delegada d’habitatge, Mar Sempere, ha afirmat que  “hem assentat les bases per a que puguin fer les properes passes i els veïns i veïnes d’aquestes poblacions puguin disposar de més habitatge assequible”.

 Els treballs realitzats també permetran dinamitzar la Borsa Comarcal de Lloguer Assequible, que promou la mediació entre l’oferta de pisos a preus per sota de mercat, i les persones inscrites al registre HPO (Habitatge de Protecció Oficial), en cerca de lloguer.

 

Arxivat a: General
El Consell Comarcal ha treballat amb 5 municipis de la comarca