Portada > Actualitat > Notícies > L’Observatori del Consell Comarcal publica les dades trimestrals sobre violència contra les dones al Vallès Occidental

L’Observatori del Consell Comarcal publica les dades trimestrals sobre violència contra les dones al Vallès Occidental

20/12/2021

El tercer trimestre del 2021 ha tancat amb 562 denúncies per violència de gènere, un 5,2% més (+28) respecte al segon trimestre del 2021. Interanualment, la xifra de denúncies disminueix un 2,1% (-12). Aquestes són algunes de les dades que recull l’informe sobre violència contra les dones del tercer trimestre de 2021 publicat per l’Observatori Comarcal.

Durant el tercer trimestre es van iniciar 113 ordres de protecció, de les quals van ser denegades el 48,7%. A la comarca, la proporció d'ordres de protecció denegades és inferior que a la província de Barcelona (56,5%) i la del conjunt de Catalunya (52,8%), però se situa notablement per sobre de la del conjunt de l’Estat (28,6%). 

Es van iniciar 20,1 ordres de protecció per cada 100 denúncies presentades. El nombre d’ordres de protecció iniciades s'ha incrementat en un 8,7% (+9) respecte del segon trimestre del 2021. A la comarca, el 45,2% de les resolucions dels procediments judicials acaben en sobreseïment provisional.

Els procediments que finalitzen en sentència condemnatòria representen l'11,4%. Aquesta proporció és més elevada a la comarca que a la província de Barcelona (6,1%) i que el conjunt de Catalunya (8,9%), però inferior a la mitjana espanyola (14,7%).

L’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental publica un recull de dades estadístiques judicials trimestrals relacionades amb la violència de gènere en la comarca. L'objectiu de l'informe és facilitar l’accés a les dades de l’activitat judicial sobre violència de gènere als agents i actors del territori implicats en la visibilització i sensibilització d’aquesta problemàtica. També vol contribuir a l’anàlisi de la informació per orientar el disseny i la planificació de les polítiques públiques de prevenció i actuació sobre la violència masclista.

Podeu consultar l’informe complet a l’enllaç.

 

Arxivat a: General
Dades trimestrals violència contra les dones 3t 2021