Portada > Actualitat > Notícies > Els municipis del Vallès Occidental traslladen al govern català les dificultats que tenen per poder atendre les persones nouvingudes

Els municipis del Vallès Occidental traslladen al govern català les dificultats que tenen per poder atendre les persones nouvingudes

24/11/2021

Aquest dimarts, representants dels municipis de la comarca s’han reunit a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero. Per part del Consell, la vicepresidenta i consellera de l’Àrea de Drets Socials ha participat a la trobada per tal de poder compartir amb el govern català la situació actual dels serveis d’acollida a la comarca.

Els ajuntaments de la comarca han pogut manifestar de primera mà les dificultats que es troben en els respectius serveis de primera acollida que fan un acompanyament integral a les persones que arriben d’altres països, sovint amb moltes problemàtiques.

Des del Consell Comarcal s’ha destacat la necessitat d’ampliar els recursos pel Servei de Traducció i Interpretació (SETI) que permet que persones intèrprets puguin ser claus en l’acollida de persones nouvingudes. Així com la necessitat de garantir l’accés de les persones a l’assessorament jurídic en tots els municipis de l’ABSS, i més en aquest moment que tota la tramitació és telemàtica.  També s’ha destacat que, per poder oferir un bon servei, és necessari que la Direcció General organitzi i articuli un conjunt d’accions formatives per mantenir actualitzats els coneixements de tots i totes les professionals de la comarca que treballem en temes d’estrangeria, drets humans, etc.

Política comarcal de ciutadania i immigració  

L’objectiu general de la política comarcal de ciutadania i immigració és donar suport i desenvolupar actuacions que afavoreixin la cohesió social i la convivència a la comarca, en estreta col·laboració amb els municipis. Es porten a terme diferents  programes destinats a persones nouvingudes i es dóna suport als municipis en les tasques d’acollida i la gestió de polítiques migratòries. Així mateix, es col·labora a nivell supracomarcal treballant en xarxa amb d’altres territoris catalans.

El Servei de Traducció i Interpretació per a persones nouvingudes (SeTI) vol facilitar l’acollida de les persones nouvingudes a la comarca que desconeixen les llengües vehiculars del país. L’objectiu és afavorir la comunicació entre els professionals municipals de diferents àmbits i les persones nouvingudes, a través d’un suport lingüístic oral i escrit. S’ofereixen 35 llengües. 

 

Arxivat a: General
La trobada amb la Directora General de Migracions s'ha celebrat al Consell Comarcal

Arxius adjunts