Portada > Actualitat > Notícies > 80 persones majors de 30 anys de la comarca podran accedir a una contractació subvencionada gràcies al programa d’inserció 30 Plus

80 persones majors de 30 anys de la comarca podran accedir a una contractació subvencionada gràcies al programa d’inserció 30 Plus

06/10/2021

Aquest mes d’octubre ha començat la sisena edició delprograma d’ocupació 30 Plus dirigit a persones que actualment estan a l’atur. El 30 Plus té per objectiu afavorir la inserció laboral de persones desocupades de 30 anys i més, -preferentment majors de 45 anys- mitjançant la contractació laboral i proporcionant-los recursos, formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El Consell Comarcal està cercant empreses que estiguin interessades en aquestes contractacions.

En aquesta convocatòria, 80 persones seran les beneficiaries d’aquesta experiència professionald’un mínim de 6 mesos que es complementa amb formació i acompanyament personalitzat.

El programa 30 Plus ofereix també a les persones participants orientació i acompanyament en el procés de contractació. També es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, a més d’oferir experiència professional mitjançant un contracte laboral amb duració mínima de 6 mesos.

El Consell Comarcal ha obert el termini perquè les empreses interessades en incorporar persones majors de 30 anys es subscriguin al programa. Les empreses que contractin persones participants del programa rebran una subvenció econòmica equivalent al salari mínim interprofessional pels mesos de durada del contracte, fins a un màxim de 9 mesos i proporcional a la jornada laboral. El termini per subscriure contractes finalitza 31 de març.

El Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà els contractes subscrits en el marc del programa amb una quantia màxima de 9.882’70  euros, per una durada màxima de 9 mesos, equivalent al salari mínim interprofessional per la jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial realitzada. El programa també ofereix suport en la definició del perfil professional requerit pel lloc de feina vacant, així com en la gestió del procés de selecció i presentació de candidatures adequades al perfil demandat. També dóna una formació subvencionada adaptada a les necessitats del lloc de treball i assessorament en tot el procés de preparació i gestió de la subvenció.

Els requisits que ha de complir l’empresa per participar són:

  • No haver acomiadat a treballadors/es del mateix perfil o categoria professional qualificats com a nuls o improcedents en els darrers 3 mesos.
  • Trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, reglamentàries i legal.
  • Realitzar un contracte de treball amb una durada mínima de 6 mesos i una jornada mínima de 20 hores setmanals.
  • Assignar un tutor/a d’empresa per realitzar el seguiment i adaptació de la persona al lloc de treball.
  • Modificar l’horari i/o la jornada laboral del treballador/a per adaptar-la durant el període que es realitzi formació i contracte de forma simultània.

Per a més informació les empreses poden contactar amb la responsable tècnica del Programa 30 Plus, Nélida Rodríguez al telèfon 937.273.534, al mòbil 671.454.026 o al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e).  Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo y Economia Social.

 

Arxivat a: General
6ª edició del Programa 30 Plus