Portada > Actualitat > Notícies > 12 joves vallesans s’incorporen a treballar al Consell Comarcal gràcies al Programa de Garantia Juvenil

12 joves vallesans s’incorporen a treballar al Consell Comarcal gràcies al Programa de Garantia Juvenil

29/09/2021

Avui dimecres, 12 joves de la comarca han començat a treballar a la seu del Consell. Ocuparan diferents llocs de treball en el marc del Programa de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La seva estada és remunerada i per un període de sis mesos. Aquest migdia, el president del Consell, Ignasi Giménez, els ha donat la benvinguda i els ha explicat les funcions i tasques de l’administració comarcal així com els ha animat a aprofitar la seva estada per a adquirir nous coneixements.

El president comarcal ha remarcat “la voluntat de donar oportunitats als joves en la seva incorporació al món laboral i a conèixer l’administració pública”. Giménez ha apuntat que actualment hi ha més de 6.300 persones menors de 30 anys desocupades a la comarca, el que representa el 12’4% del total de persones sense feina. “Aquest Programa de Garantia Juvenil és un acció de les que fem des del Consell Comarcal per activar les contractacions de jovent, com també portem a terme programes ocupacionals per fomentar noves vocacions industrials o per ajudar a fer el pas entre la formació pel treball i l’empresa”.

Els joves que avui s’han incorporat al Consell treballaran com a tècnics i tècniques de suport en Informàtica i Telecomunicacions, Dinamització de joventut, Sostenibilitat alimentaria, Energia i Servei de Biomassa, Arquitectura, Enginyeria, Observatori Comarcal, Gestió documental i arxiu, Promoció econòmica, Contractació i Recursos Humans. També es compta amb un administratiu de suport a la gestió administrativa i l’administració electrònica.

El Programa de Garantia Juvenil correspon a un contracte de règim temporal en pràctiques, d’una durada de 6 mesos, per a joves en formació d’entre 19 i 29 anys. L’objectiu del programa és introduir-los en l’àmbit laboral i públic permetent-los adquirir experiència en les disciplines que han estudiat. El Consell Comarcal hi participa des de 2015 oferint l’oportunitat als joves a conèixer l’administració pública i treballar-hi per posar en pràctica els seus coneixements.

Arxivat a: General
Els i les joves s'incorporen durant sis mesos al Consell Comarcal