Buscador per paraules clau
17 setembre 2021

Nous tallers sobre drets energètics i energies renovables a la Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal per escoles i instituts del Vallès Occidental

El Consell Comarcal ofereix aquest curs una seixantena d’activitats als centres educatius del Vallès Occidental. En aquest curs 2021-22 s’aposta de nou perquè la majoria d’activitats es puguin realitzar de forma presencial i s’incrementen el nombre d’activitats que s’ofereixen amb la voluntat de poder abordar temes d’actualitat i de creixent interès social. L’oferta cobreix totes les franges d’edat, des dels 3 als 18 anys.

Les activitats que ofereix el Consell Comarcal complementen les que ofereixen els ajuntaments de la comarca i que, a més de donar a conèixer la tasca de les institucions vallesanes, tracten temes d’interès per la comunitat educativa.

Una de les grans novetats de la guia d’enguany és la incorporació d’activitats relacionades amb els drets energètics i les energies renovables. Aquesta és una aposta del Consell envers la transició energètica i per conscienciar les generacions futures sobre la importància de l’eficiència energètica i d’un model més social i sostenible.  Per això s’ofereix, entre d’altres, un taller per aprendre a reduir el consum a casa i un altre que ens apropa a la biomassa com a  font d’energia renovable de proximitat.

També es mantenen un gran ventall d’activitats relacionades amb la igualtat i la interseccionalitat per contribuir en la conscienciació en infants i joves en aquest àmbit per abordar problemàtiques socials com la discriminació o les violències masclistes. Les propostes també inclouen tallers per divulgar i conscienciar entorn la convivència, la cultura de la pau i l’acomodació intercultural. En aquest sentit, una novetat és la possibilitat que els centres educatius acullin  l’exposició “Viatge de Tatinutropo”, per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat, que permet posar-nos a la pell de les persones refugiades.

Des de l’Arxiu Comarcal, i tenint en compte l’escenari actual se’ns proposa fer un repàs a les pandèmies al Vallès Occidental, des de la pesta a la COVID-19. També es mantenen les activitats dels darrers cursos.

A la Guia d’Activitats Educatives s’hi poden trobar propostes entorn la vida saludable i el comportament de risc, així com també tot el bloc d’activitats relacionades amb el treball i el món laboral i pensades per l’alumnat de Secundària. En aquest cas, l’objectiu perseguit és despertar vocacions, acompanyar en la descoberta d’oportunitats laborals i introduir als joves l’economia social.

La guia completa es pot trobar en aquest enllaç i les inscripcions es poden fer a través del formulari de la pàgina web del Consell Comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail