Portada > Actualitat > Notícies > 53 joves han trobat feina o han tornat als estudis gràcies al programa “Industrialitza’t i transforma el teu futur” del Consell Comarcal

53 joves han trobat feina o han tornat als estudis gràcies al programa “Industrialitza’t i transforma el teu futur” del Consell Comarcal

27/07/2021

En el marc de la segona edició del Programa Singulars 2020 “Industrialitza’t i transforma el teu futur II” adreçat a joves de 16 a 29 anys de la comarca, s’han pogut aconseguir 31 insercions laborals i 22 insercions educatives. Això vol dir que 53 joves han pogut reorientar el seu futur després de la seva participació a aquest programa comarcal que a compaginat l’acompanyament en la recerca de feina amb la formació en diversos sectors de la indústria.

53 joves han trobat feina o han tornat als estudis gràcies al programa “Industrialitza’t i transforma el teu futur” del Consell Comarcal

En el marc de la segona edició del Programa Singulars 2020 “Industrialitza’t i transforma el teu futur II” adreçat a joves de 16 a 29 anys de la comarca, s’han pogut aconseguir 31 insercions laborals i 22 insercions educatives. Això vol dir que 53 joves han pogut reorientar el seu futur després de la seva participació  a aquest programa comarcal que a compaginat l’acompanyament en la recerca de feina amb la formació en diversos sectors de la indústria.

El projecte va començar l’1 de setembre de 2020 i finalitza aquesta setmana, a 31 de juliol. S’ha desenvolupat gràcies a una agrupació d’entitats público-privades: el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Badia del Vallès, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Ajuntament de Polinyà, la Fundació Grupo Hada, Eurecat, Biotecnal, l’Escola Tècnica del Vestir, la UAB, l’Associació Basket Beat i Epona Equinoteràpia.

El projecte s’ha portat a terme a 19 municipis de la comarca: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Badia del Vallès.

El Consell ha format joves en diferents sectors de la indústria: alimentària, tèxtil, logística, robòtica i economia circular i transformació industrial. Dels 85 joves que han participat al programa, 60 han fet 80 hores de pràctiques en empresa, relacionades amb la formació realitzada. Un total de 20 empreses han participat a la iniciativa acollint-se a la possibilitat de 6 mesos de contractació subvencionada.

El Programa Singulars és un projecte d’ocupació dirigit a persones joves d’entre 16 i 29 anys de tots els nivells formatius, no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.  Té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació. Els i les participants reben 200 hores teòriques de formació i 80 hores pràctiques en les diferents especialitats abans citades. També s’han realitzat visites a l’entorn productiu i s’han realitzat activitats del paper social dels joves al territori.

Es reforça també l’ocupabilitat del jovent amb diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo y Economía Social i el Fons Social Europeu (Iniciativa d’Ocupació Juvenil).

Les empreses que han participat al programa són:

ARCAS ENVASOS PLASTICS

ATP ENGINEERING & PACKAGING

BABAU

CIRCONTROL

COSINT COSINT

DESIGN KOH-NOOR

DIVARI

ECO INTELLIGENT

EDITORIAL CASALS

ENERCA

EURO LEAN SYSTEMS

FLASH&IRIS

FLEXOR

LANITEX

COLEX

ELAN

ENDERMAR

HERMEX

HISPANOX

J.M. AUTOMATISMOS

MEDIAPOST

NAGUAL

SIBONEY

TECTUM

BIOTECNAL

KLEIN

OICOS

RUTEX

MUELLES Y RESORTES BOSCH

CASA GISPERT

QÜESTIONS VITALS

DABEDAN i GRAS AND FABRICS

TODEVIL FIL

TRAM

YOUIN

 

 

 

Arxivat a: General
Paticipants al projecte Singulars 2
Paticipants al projecte Singulars 4
Paticipants al projecte Singulars 1
Paticipants al projecte Singulars 3