Portada > Actualitat > Notícies > Professorat de diferents centres de la comarca participen en un curs de fabricació digital impulsat pel Consell Comarcal amb els Fab Labs vallesans

Professorat de diferents centres de la comarca participen en un curs de fabricació digital impulsat pel Consell Comarcal amb els Fab Labs vallesans

20/07/2021

Durant aquest mes de juliol s’ha realitzat el curs de fabricació digital per a professorat de centres educatius de la comarca. L’objectiu ha estat apropar la fabricació digital i les noves tecnologies a través de l’experiència pràctica i impulsant que els espais de fabricació esdevinguin un recurs educatiu pel professorat.

L’activitat està emmarcada en les línies d’impuls de la digitalització i de les vocacions industrials  del Pacte per la Reindustrialització i que passa, entre moltes altres actuacions, per apropar la fabricació digital a la comunitat educativa. El curs de 20 hores i acreditat pel Departament d’Ensenyament, s’ha realitzat presencialment al Lab Castellar, responsable de la coordinació de la docència i que ha rebut el suport del CIM UPC en l’execució, i ha comptat també amb la participació de Fab Lab Sant Cugat i UAB Open Labs.

Hi  han participat 13 docents de diferents especialitats i centres de la comarca com Fedac Castellar del Vallès, INS Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, INS La Ribera de Montcada i Reixac, Regina Carmeli de Rubí, INS de Sabadell, ESC Mas Boadella de Sabadell, Gimbernat Formació de Sant Cugat del Vallès, INS Estela Ibèrica de Sant Perpètua de Mogoda, INS de Terrassa, Escola Rosella de Viladecavalls i també de INS de Mollet del Vallès

De la participació en el taller, els docents han destacat la qualitat en els continguts (els programes de disseny 2D i 3D, l’aplicació de la metodologia de design thinking,..),  l’apropament a un espai de fabricació digital i el maquinari especialitzat, la dinamització per part de diferents col·laboradors de la xarxa de labs del Vallès, el nombre de participants que ha facilitat l’aprenentatge i la interacció del grup.

 

Arxivat a: General
Una de les sessions del curs de fabricació digital
El curs s'ha realitzat a Castellar del Vallès
El president del Consell Comarcal en la benvinguda a les sessions
Participants al curs de fabricació digital