Buscador per paraules clau
20 juliol 2021

El Consell Comarcal estimula i acompanya la transformació digital de comerços i restaurants a 8 municipis del Vallès Occidental

Els municipis de Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls s’han agrupat per portar a terme el projecte “Activitat local i de serveis a persones i ciutadania”. El projecte proposa una actuació lligada al reforçament de l’activitat econòmica de l’àmbit local i dels barris, estimulant i acompanyant la transformació digital dels negocis.

El projecte promou el talent i la tecnologia amb voluntat de transformar i generar creixement des de l’activitat local i de proximitat que articula la vida tant en els petits municipis com en els barris, en el cas de Montcada i Reixac. Aquest projecte serà executat pel Consell Comarcal durant aquest any i fins a desembre de 2022, en el marc del Programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona.

Per portar a terme l’activitat, a finals de maig s’han incorporat dues Agents de Capacitació i Dinamització Digital que seran un element central per desenvolupar l’acció amb un plantejament a mida de les necessitats detectades. Una de les agents incorporades es centrarà en l’execució d’actuacions a Montcada i Reixac i l’altra en el conjunt de municipis petits. La seva acció directa es complementarà amb accions formatives específiques i assessorament especialitzat quan sigui necessari.

El projecte s’ha iniciat amb un procés d’apropament a les activitats econòmiques locals per identificar els seus interessos envers la transformació digital, el seu nivell de coneixements i maduresa digital i la relació del negoci envers les prioritats marcades en el projecte pel que fa l’orientació de l’activitat. Ja s’han realitzat més de 80 entrevistes.

A partir de la informació recollida, es farà una selecció dels negocis que participaran inicialment en el projecte a cada municipi. A partir de setembre es programaran i portaran a terme accions d’assessorament i formació per acompanyar-los en l’adquisició de coneixements per la transformació digital dels negocis (eines per a la gestió de l’activitat o estocs, per a l’ús de les xarxes socials en la venda de productes i serveis, per accedir a plataformes de venda on line…). Paral·lelament, s’iniciarà la diagnosi i formació de les persones treballadores del sector (en atur o en actiu) per adquirir les competències digitals necessàries.

El projecte que es desenvolupa entre el 2021 i el 2022, amb un pressupost de 195.384,56€, i està al 100% finançat per la Diputació de Barcelona que es complementa amb els recursos de suport i acompanyament que aporten els municipis i el Consell Comarcal. I s’emmarca dins del pla de xoc de la reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona, impulsat arran de la crisi ocasionada per la covid-19.

Treball, Talent i Tecnologia, un programa impulsat per la Diputació de Barcelona

L’objectiu del programa Treball, Talent i Tecnologia és promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia, impulsant l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, solidari i igualitari.

Entre 2021 i 2022 participaran tots els municipis de la comarca en aquest programa. Es portaran a terme 8 projectes, 4 d’aquests a través d’agrupacions de municipis. Tots comparteixen el repte de la transformació digital, si bé es plantegen àmbits d’acció diferents, entre els que es poden trobar iniciatives en cadenes de valor com distribució i logística, automoció, salut i industria auxiliar, cura personal, alimentació i packaging. El Consell Comarcal ha obert un espai de coordinació per facilitar la col·laboració entre els projectes i la generació de sinèrgies entre aquests i les polítiques de reactivació socioeconòmica impulsades a nivell comarcal.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail