Buscador per paraules clau
21 juny 2021

La Federació d’ADF i el Consell Comarcal demanen molta precaució al bosc davant un estiu sec i amb risc d’incendi forestal

Aquest migdia s’ha signat el Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF del Vallès Occidental per finançar i fer difusió de les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. El Consell referma un any més el seu compromís amb la Federació d’ADF i renova el conveni de col·laboració amb una aportació de 6.000 euros.

Aquest pressupost permetrà a la Federació d’ADF del Vallès Occidental actuacions com el manteniment dels equips de comunicació i informàtica, la posada a punt i manteniment dels vehicles de la Federació d’ADF i l’activació de mitjans en cas de situacions de risc extraordinari, entre d’altres actuacions.

La signatura del conveni de col·laboració s’ha fet a l’entorn de l’Ermita de les Arenes, al terme municipal de Castellar del Vallès, on s’ha pogut constatar l’estat del bosc. Hi ha assistit el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; el president de la Federació d’ADF del Vallès Occidental, Joan Trenchs; el conseller de l’Àrea de Territori del Consell Comarcal, Carles Rodríguez i altres representants de d’ADF de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que “col·laborem novament amb l’ADF, una col·laboració que per nosaltres és molt important per poder conservar el bosc. Estem especialment preocupats amb les condicions d’aquest estiu, un estiu molt sec. Ja hem vist el que ha passat els darrers dies, amb l’incendi al Parc Natural de Collserola. Per això volem fer una crida a la precaució en l’ús dels espais naturals”. Giménez ha agraït “la feina que fan durant tot l’any els ADF de la comarca. Aquest conveni permetrà que l’activitat dels ADF segueixi endavant, especialment durant la campanya d’estiu que és la més intensa”.

El president de la Federació d’ADF, Joan Trenchs ha volgut “recordar a la població que portem 60 dies on ha plogut molt poc i el risc d’incendi a la nostra comarca és elevat i convé molta precaució. Les previsions indiquen que es preveu un estiu més calorós i més sec de l’habitual amb la qual cosa pot ser que entrem en una campanya complicada”.

Per la seva banda, el conseller comarcal de l’Àrea de Territori, Carles Rodríguez, ha destacat que “ha agraït la tasca de les ADF dels municipis de la comarca” al mateix temps que ha refermat “el compromís del Consell Comarcal any rere any”.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail