Buscador per paraules clau
21 juny 2021

El Consell Comarcal mostra a l’exposició “Viatge a Tatinutropo” la realitat que es troben les persones refugiades quan arriben a un nou territori

L’Exposició itinerant VIATGE A TATINUTROPO, per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat s’ha renovat amb la finalitat d’incorporar la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori. Aquesta mostra, es podrà veure als municipis de la comarca i els visitants podran posar-se al lloc de les persones que inicien un procés migratori. La mostra també s’inclourà a la Guia d’Activitats Educatives del curs 2021-22.

La mostra es va elaborar anys enrere i ara s’han incorporat canvis al contingut i s’ha transformat a un format més àgil, accessible i fàcilment transportable per exposar a espais de dimensions més reduïdes com entrades de centres educatius i equipaments municipals.

20 de juny, Dia Internacional de Refugi 

En motiu del 20 de juny, Dia Internacional de Refugi, des del Consell Comarcal es  recorda que la guerra, la persecució, les amenaces i també el canvi climàtic estan forçant a què, en diferents llocs del món, s’estiguin produint moviments de persones, o fins i tot poblacions senceres, a la cerca d’asil i refugi. Camins sovint molt durs per aconseguir el dret a una vida digna, justa i lliure.

En aquest context, és necessari fomentar la presa de consciència sobre molts dels prejudicis i rumors que circulen a l’imaginari col·lectiu de la nostra societat, reproduint allò que una persona nouvinguda pot experimentar en el moment que arriba a una terra d’acollida. En el cas de l’exposició, aquesta terra és Tatinutropo, l’anagrama d’Oportunitat.

El públic destinatari de la mostra és l’alumnat i el professorat de centres educatius de la comarca (educació primària, secundària i mòduls formatius), així com la ciutadania que utilitza els equipaments municipals (centres cívics, biblioteques, centres esportius…).

La mostra es complementen amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tablets…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal del Vallès Occidental sobre els drets de la infància, les desigualtats al món, el foment del respecte vers l’alteritat, la pau i els conflictes internacionals i la igualtat de gènere.

 

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail