Buscador per paraules clau
18 juny 2021

El Consell Comarcal presenta el Servei d’Informació i acompanyament emocional de la COVID-19 a les jornades European Days de la Universitat de Pàdua

La Universitat de Pàdua ha organitzat aquesta setmana unes jornades europees per debatre i exposar diferents serveis i experiències en acompanyament a la ciutadania i a la infància. El Consell Comarcal ha estat convidat a presentar-hi el Servei d'Informació i acompanyament emocional a la ciutadania que es va posar en marxa durant el confinament sever, el març de 2020 i que ha estat reconegut com un servei innovador.

Les jornades europees formen part del projecte “Grow in Family Today” (GIFT) (Créixer en família avui), que té com a objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives dins de les famílies en la seva dimensió emocional i educativa. El Consell Comarcal és un dels socis del projecte i de fet, el mes de març va acollir també unes jornades internacionals “Growing together” que van comptar amb més de 400 persones inscrites.

Aquesta setmana, el president del Consell, Ignasi Giménez, ha estat l’encarregat de poder presentar la ponència sobre el Servei d’Informació i acompanyament emocional a la ciutadania, destacant-ne l’impacte positiu sobre els ciutadans i ciutadanes de la comarca, la transversalitat del projecte i la innovació que ha suposat en l’administració local.

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental participa al projecte europeu Grow in family today (GIFT). Aquest projecte té per objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives entre progenitors -o persones que tenen la guarda- i els infants i adolescents en els seus nuclis familiars. Aquest projecte de recerca compta amb finançament de la Unió Europea i vol treballar bones pràctiques en infància i adolescència en situació de vulnerabilitat.

El projecte es desenvolupa a 4 països europeus: França, Itàlia, Romania i Espanya. De cada un dels països intervé com a mínim una universitat.  Les universitats implicades al projecte són: Université de Pau (França),  Universita di Verona i Universita de Padova (Itàlia), Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (Romania), Universitat de Lleida i Universitat de Barcelona (Espanya). Amb l’objectiu de crear i transferir coneixement, les universitats implicades en el projecte tenen “socis” que provenen del món professional. És aquí on el Consell Comarcal del Vallès Occidental té rellevància, ja que forma part de l’equip espanyol juntament amb  la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail