Buscador per paraules clau
27 maig 2021

El curs vinent el Vallès Occidental comptarà amb 2 noves modalitats i 11 nous cursos en formació professional inicial

En el marc de la Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental s’han presentat les principals novetats de l’oferta formativa d’FP al Vallès Occidental pel proper curs. La reunió va fer seguiment de les actuacions de xoc del Pla de Reactivació Socioeconòmica. Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament han fet especial èmfasi dels canvis en l’ordenació del sistema, amb la incorporació dels Cicles Formatius de grau bàsic (CFGB) i els Cursos d’Especialització.

La delegació territorial del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha informat també de la situació i característiques de les properes convocatòries més rellevants en l’àmbit de la formació per l’ocupació i dirigides a persones desocupades. En relació al seguiment del Pla de Reactivació Socioeconòmica s’ha fet balanç de l’actuació del Pla de Xoc: Competències digitals bàsiques per a la formació on-line. Aquesta actuació ha comptat amb un total de 11 grups i 89 persones usuàries. Han rebut formació per a poder accedir a formació a distància amb la realització de bones pràctiques d’aprenentatge efectiu.

La Mesa de la Formació pel Treball es va constituir en el marc del Pacte per la Reindustrialització en una aposta decidia per impulsar una visió integrada de la formació professional. En formen part representants dels serveis de formació i ocupació dels ajuntaments, els Consells de l’FP de Rubí, Sabadell i Terrassa, agents socials i econòmics, EURECAT, la UAB i també hi participen la SOC i el Departament d’Ensenyament  de la Generalitat de Catalunya.

Novetats en l’oferta formativa d’FP

Els Cicles Formatius de gran bàsic (CFGB) es dirigeixen a persones que no han finalitzat l’ESO i volen prosseguir la seva formació reglada. Es tracta d’estudis d’oferta obligatòria i gratuïta. Aquests cicles poden convertir-se en una oportunitat motivadora per a l’alumnat que ha tingut dificultats durant l’Educació Secundària Obligatòria i no s’ha aconseguit titular. Al Vallès Occidental es comptarà amb  l’oferta formativa pel curs vinent a l’Institut Badia amb l’especialitat de Serveis administratius, a l’Institut La Ferreria l’especialitat d’Informàtica d’oficina i a l’Institut Estela Ibèrica Serveis comercials.

Els Cursos d’Especialització els poden cursar les persones que disposin del Títol de tècnic o tècnica superior en el àmbit de l’especialització. La comarca comptarà amb les formacions en Ciberseguretat en entorns de tecnologies de la informació (Institut Badia)  i en Cultius cel·lulars (Institut Castellarnau).

Pel què fa la nova oferta formativa en Formació professional inicial s’afegeixen a l’oferta dels centres públics les següents formacions:

Cicles formatius de grau superior

–       Institut d’FP Sant Cugat         Direcció de cuina

–       Institut Agustí Serra               Condicionament físic

–       Institut La Ferreria                 Animació sociocultural i turística

–       Institut Jaume Mimó             Gràfica publicitària (Arts Plàstiques i disseny)

 

Cicles formatius de grau mig

–          Institut Badia del Vallès         Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure

–          Institut La Ferreria                 Atenció a les persones en situació de dependència

 

Programes de Formació i inserció:

–       Institut La Serreta                  Auxiliar en imatge personal: Perruqueria i estètica

–       Institut Castellarnau              Auxiliar de manteniment i reparació carrosseria de vehicles

–       Institut Palau Ausit                 Auxiliar de muntatges d’instal·lacions electrotècniques

 

Itineraris formatius específics per alumnes amb necessitats educatives especials:

–       Institut Montserrat Roig  Auxiliar de vendes i atenció al públic

 

Combinació de Batxillerat artístic i CFGM:

–       Institut La Serreta i EdRa escola d’art i disseny Assistència al producte gràfic interactiu

 

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail