Buscador per paraules clau
15 març 2021

Dia mundial dels drets de les persones consumidores: Apunta’t al consum sostenible

El 15 de març és el Dia Mundial dels drets de les persones consumidores, un dia per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, cada vegada més associats al dret a un consum responsable, que tingui en compte les problemàtiques socials i l’emergència climàtica en que es troba el planeta. Per commemorar aquest dia mundial del consumidor, el Consell Comarcal del Vallès Occidental vol posar l’èmfasi en la necessitat d’assumir un consum sostenible i convida la ciutadania a repensar els hàbits diaris de vida i consum.

Amb la proposta  “Apunta’t al Consum Sostenible” es proposa incorporar petits canvis en les decisions de compra per evolucionar cap a una manera diferent de consumir més centrada en allargar el temps de vida dels productes i materials davant el  consum associat a la producció i el consum il·limitat de materials, amb la conseqüent petjada ambiental que això comporta.

Amb canvis en els hàbits de consum es pot contribuir al desenvolupament de l’economia circular, orientada a aprofitar i allargar al màxim el temps de vida de materials i productes, posant en valor conceptes com la reutilització, la reparació, la remanufactura… Un model contrari a l’actual economia lineal (basada en produir, consumir i llençar). Un canvi que requereix alhora del compromís de les empreses productores, que han de posar en el mercat serveis i productes amb qualitats que permetin la durabilitat i l’aprofitament, i de les persones consumidores, que han d’abandonar el model consumista actual i prioritzar altres criteris de compra i consum.

Alguns dels consells són:

El repte del consum responsable s’impulsa des del Consell Comarcal en el marc dels Programes per una transició ecològica i, específicament, en l’àmbit del Comerç i Restauració dins la mesura de Sostenibilitat i Economia Circular en la que s’aborden treballs per situar i impulsar l’activitat econòmica en el marc de les ciutats circulars.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail