Portada > Actualitat > Notícies > Els centres d’innovació de la comarca i el Consell Comarcal posen a disposició de les empreses els seus serveis per a la seva transformació digital

Els centres d’innovació de la comarca i el Consell Comarcal posen a disposició de les empreses els seus serveis per a la seva transformació digital

17/02/2021

El Consell Comarcal ha facilitat a les empreses de la comarca el coneixement dels serveis que ofereixen els centres d’innovació de la comarca per afavorir la transformació digital de les empreses. El document adjunt recull les propostes dels diferents ens de l’ecosistema d’innovació per tal d’ajudar i donar suport a les PIMES en el seu procés.

Els serveis s’han presentat en  la quarta sessió del cicle de webinars en Indústria 4.0: Connecta’t amb el present, on hi van assistir més de cinquanta participants. La sessió va ser moderada per Roser Salvat del hubb30, i es va comptar amb la participació de sis entitats de la comarca que ofereixen serveis de suport a les empreses per iniciar o millorar els processos d’innovació i transformació digital.

El  Director de Consultoria Tecnològica d’Eurecat, Roger Font va exposar les avantatges que des d’aquest Centre Tecnològic ofereixen a les empreses per desenvolupar projectes integrals de R+D+i, des de la conceptualització fina a la implementació.  Gràcies a les seves capacitats multitecnològiques, desenvolupen recerca aplicada, serveis tecnològics avançats, consultoria tecnològica, formació especialitzada i difusió del coneixement.

Leitat amb la intervenció del Sergi Artigas, Corporate Development Manager, va donar a conèixer els serveis a les empreses pel desenvolupament de Projectes I+D, assajos de laboratori, serveis d’incubació i intraemprenedoria, centre d’excel·lència i noves empreses Spin off. Estan especialitzats en els àmbits de la salut i la biomedicina, l’energia, l’economia circular, materials i química aplicada i serveis de tecnologia avançada.

Des d’Esade Creapolis, el parc empresarial i de coneixment de la Universitat d’Esade, laMarta Carrió, Innovation & Entrepreneurship Director, va exposar el serveis per connectar talent, coneixement i empreses, basats en oferir formació especialitzada, realitzar projectes de co-creació per la resolució de reptes, espais de treball col.laboratiu i esdeveniments per incorporar la innovació en els models de negoci.

Des del PRUAB, la fundació privada de la Universitat Autònoma de Barcelona centrada en impulsar la transferència de coneixement i innovació empresarial, el  Gestor de projectes d’innovació David Sierra va explicar com faciliten a les empreses l’accés a finançament, a nou talent, a l’emprenedoria i a serveis científico-tècnics, entre els que destaca l’accés a centres de recerca (centre de visió per computador, l’institut d’investigació en intel.ligència artificial entre d’altres), programes de capacitació, i serveis de consultoria matemàtica, aplicada i genòmica. També va destacar l’accés  obert als UAB Open Labs per realitzar prototips i testejar nous productes.

El Comissionat de Recerca de l’UPC, Joseba Quevedo, va destacar el lideratge de l’UPC en projectes de recerca i innovació, en l’obtenció de patents, i en talent gràcies als gran equip d’investigadors/es. Compten amb  9 centres de recerca de la xarxa Tecnio, i realitzen recerca molt aplicada. Des del Campus de Terrassa, s’està liderant recentment la Xarxa Fourth Industrial Revolution (XAFIR), amb  l’objectiu de promoure i  facilitar la transferència de coneixement en forma de productes i serveis en el marc de la indústria 4.0 a les  empreses.

L’ESEIAAT per la seva part és promotora del Digital Impulse Hub, una iniciativa de la Cambra de Terrassa que aposta  estratègicament per al foment de la transformació digital, la digitalització de la indústria i el comerç, del  sector públic, la formació i capacitació digital, el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la  competitivitat internacional de les Pimes del territori.

Per últim el Pol Marin, Project Manager del Clúster de Packaging, que està format per 753 empreses, va explicar les avantatges per les empreses d’adherir-se a un clúster. Potencien la generació de projectes a partir de generar sinèrgies entre empreses i centres de coneixement, workshops interclúster (per resoldre reptes del sector conjuntament), missions comercials per reforçar relacions i fomentin la internacionalització dels membres del clúster, activitats de networking (ex. jornades d’immersió estratègica) i formacions per millorar la competitivitat de les empreses.

 

 

 

Arxivat a: General
Podeu consultar el document adjunt amb tota la informació per a les empreses

Arxius adjunts