Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida organitzen unes Jornades Europees sobre intervenció interdisciplinar amb infància i famílies

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida organitzen unes Jornades Europees sobre intervenció interdisciplinar amb infància i famílies

16/02/2021

Del 3 al 5 de març es celebraran les Jornades Europees sobre intervenció interdisciplinar amb infància i famílies GROWING TOGETHER (CRÈIXER JUNTS). Aquestes jornades, que es celebraran online, són una plataforma internacional que proposa donar a conèixer presentacions acadèmiques, tallers, bones pràctiques i estudis de cas en l'àmbit de l'acompanyament i la implementació del recolzament a la parentalitat positiva.

Tota la informació de les jornades està disponible a la web www.growing-together.eu on també es pot fer la inscripció, que és gratuïta però necessària, per tal de poder accedir a les sales online on es desenvoluparan les diferents activitats de la jornada.

Les jornades formen part del projecte "Grow in Family Today" (GIFT) (Créixer en família avui), que té com a objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives dins de les famílies en la seva dimensió emocional i educativa.  Les jornades tindran una perspectiva interdisciplinar i internacional, ja que hi participen quatre països (Romania, França, Itàlia i Espanya) i professionals de diferents àmbits que tenen en comú la intervenció familiar.

Pel Vallès Occidental aquestes jornades suposen una oportunitat de compartir, debatre, aprendre i reflexionar sobre les seves pràctiques professionals per tal de millorar l’atenció a la ciutadania de la nostra comarca.  El Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental preveu diferents accions per a reforçar els equips de serveis socials, protegir la vulnerabilitat social i posar a disposició dels i les professionals noves eines d’intervenció.

Informar i formar sobre diferents realitats dels nens i nenes i famílies i els reptes professionals emergents.  

L'objectiu de les jornades és informar i formar sobre les diferents realitats dels nens, nenes i famílies i dels reptes que suposen pels professionals. L'evolució i la diversitat de les noves formes de família, dels models educatius i culturals, obliga als i les professionals a adaptar la seva visió i les seves pràctiques, a repensar els seus mètodes de suport i acompanyament a pares, mares i famílies. De fet, si les accions de suport a la parentalitat habiliten a pares i mares a estar acompanyats en l'exercici de les seves responsabilitats, també haurien d'habilitar a nens i nenes a créixer en un ambient favorable. Des d'aquesta perspectiva també es requereix que els professionals vagin evolucionant a la vegada que els sistemes familiars avancen.

Les jornades van dirigides a professionals que treballen amb famílies en l'àmbit públic o privat, en serveis socials, educatius i de salut. També a investigadors i estudiants interessats en les temàtiques proposades. El programa de les sessions s’estructura en tres blocs:

• Reflexions i reptes sobre el treball en xarxa amb famílies, nens i nenes.
• Dimensions ètiques en els serveis i la participació de les famílies.
• Innovació com a resultat de la reflexió sobre les pràctiques professionals.

Participació de l’EAIA comarcal al projecte europeu GIFT

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental participa al projecte europeu Grow in family today (GIFT). Aquest projecte té per objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives entre progenitors -o persones que tenen la guarda- i els infants i adolescents en els seus nuclis familiars. Aquest projecte de recerca compta amb finançament de la Unió Europea i vol treballar bones pràctiques en infància i adolescència en situació de vulnerabilitat.

El projecte es desenvolupa a 4 països europeus: França, Itàlia, Romania i Espanya. De cada un dels països intervé com a mínim una universitat.  Les universitats implicades al projecte són: Université de Pau (França),  Universita di Verona i Universita de Padova (Itàlia), Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (Romania), Universitat de Lleida i Universitat de Barcelona (Espanya). Amb l’objectiu de crear i transferir coneixement, les universitats implicades en el projecte tenen “socis” que provenen del món professional. És aquí on el Consell Comarcal del Vallès Occidental té rellevància, ja que forma part de l’equip espanyol juntament amb  la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida.

Per tal de concretar aquesta finalitat, el projecte té objectius operacionals que promouen: les bones pràctiques professionals vers el tractament i acompanyament dels nuclis familiars, la reflexió de la pràctica professional per tal de cercar elements de millora i l’accés dels professionals a recursos i tècniques per emprar amb les famílies. També es vol potenciar la relació de la producció intel·lectual realitzada a les universitats amb la pràctica professional per tal d’estimular la bidireccionalitat de la creació del coneixement i aportar coneixement per tal de d’influenciar a l’educació parental

 

Arxivat a: General
Les jornades es celebren del 3 al 5 de març en format online