Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal anima les entitats esportives i ajuntaments del Vallès Occidental a xiular fora de joc a l'LGTBI-fòbia coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol

El Consell Comarcal anima les entitats esportives i ajuntaments del Vallès Occidental a xiular fora de joc a l'LGTBI-fòbia coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol

15/02/2021

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). Un any més, des del Consell Comarcal del Vallès Occidental anima els ajuntaments de la comarca i les entitats esportives a compartir el compromís a favor de la igualtat de totes les persones i treballar conjuntament per a eradicar l'LGTBI-fòbia als camps de futbol i què els jugadors i les jugadores puguin sentir-se lliures. El Consell ofereix formació gratuïta als clubs en aquest àmbit.

El Consell Comarcal ha fet arribar als clubs de futbol el material per tal de fer-lo  visible a la seu de l’entitat i també un xiulet per tal que, de nou, es pugui fer realitat l’eslògan “Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l'LGTBI-fòbia”. També anima els clubs a fer una xiulada simbòlica al vostre camp, ja sigui en els entrenaments o partits, i poder-ho difondre-ho a través dels seus canals de comunicació i xarxes socials.

Aquest divendres, el Centre d’Esports Sabadell ja es va unir a la iniciativa, amb un acte simbòlic a la Nova Creu Alta, al qual van ser presents el president del Consell Comarcal Ignasi Giménez: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el president del CE Sabadell, Esteve Calzada; el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Miquel Sellarés i la tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell, Marta Morell. A més, a les pantalles de la Nova Creu Alta es podia llegir el compromís del club contra l’homofòbia i el braçalet del capità Óscar Rubió va lluir la bandera LGTBI.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, assegura  que “aquests darrers mesos no han estat fàcils per les entitats esportives. L’impacte de la pandèmia sobre el món de l’esport ha estat i és evident. Per això, en primer lloc volem mostrar a les entitats  el nostre suport en aquests moments difícils i de restriccions en la seva activitat. Volem també posar de manifest la tasca de les entitats, no només esportiva, sinó també a favor de la inclusió social i en la conscienciació en valors”.

El Consell Comarcal posa a disposició de les entitats esportives el taller formatiu online i gratuït ‘LGTBI-fòbia al món del futbol’, que ja es pot sol·licitar a través de l’adreça electrònica (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Aquesta formació, dirigida a totes aquelles persones que desenvolupin tasques a l’ entitat, té com a finalitat conèixer els orígens de la discriminació per motius de gènere i oferir eines a les entitats esportives per aturar la LGTBIfòbia.

Arxivat a: General
Representants del CE Sabadell, l'Ajuntament de la ciutat, el Consell Comarcal i la Federació Catalana de Futbol contra l'homofòbia al futbol
Ja es pot sol·licitar el taller per les entitats esportives
Imatge commemorativa 19 de febrer. Contra l'homofòbia al futbol
La Nova Creu Alta va mostrar divendres el seu compromís contra l'homofòbia al futbol