Portada > Actualitat > Notícies > 85 joves de la comarca faran pràctiques a empreses industrials del Vallès Occidental. Vols ser una d’aquestes empreses?

85 joves de la comarca faran pràctiques a empreses industrials del Vallès Occidental. Vols ser una d’aquestes empreses?

12/02/2021

En el marc de la segona edició del Programa Singulars 2020 “Industrialitza’t i transforma el teu futur al Vallès Occidental” adreçat a JOVES de 16 a 29 anys de la comarca i que compagina l’acompanyament en la recerca de feina amb la formació en diversos sectors de la indústria, el Consell Comarcal està cercant empreses que vulguin acollir persones joves en pràctiques no laborals. El Consell ha format 85 joves en diferents sectors de la indústria: alimentària, tèxtil, logística, robòtica i economia circular i transformació industrial i ara és moment que posin en pràctica el seu aprenentatge en el món laboral.

Els i les joves han de realitzar 80 hores de pràctiques no laborals a l’empresa, que pot aportar-los la seva experiència i valors al mateix temps que es contribueix al desenvolupament de competències professionals del jovent. A més, les empreses tenen la possibilitat d’accedir posteriorment a una contractació subvencionada d’un import de 5.700 euros per una contracte mínim de 6 mesos. Les empreses que estiguin interessades en acollir joves en pràctiques  es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal al telèfon 93 727 35 34 (extensió 454) o bé escriure un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Aquesta setmana, els grups participants en el projecte han iniciat les visites a l’entorn productiu, vinculades a les especialitats formatives que estan cursant.  Aquest dimecres el grup d’Auxiliar de manteniment de robots, que està realitzant la formació a Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, s’ha desplaçat a l’empresa Cartobol, ubicada a St. Cugat del Vallès. Aquesta empresa es dedica a la distribució i creació de màquines bag in box (bosses per a líquids) i els seus components (caixes, pouch, equips i neveres de dispensació i reixetes). Durant la visita els han explicat els orígens de l’empresa, els seus objectius, i han vist i conegut tots els departaments: departament Tècnic I+D, departament comercial, comptable, la fàbrica de producció  i creació de les maquinàries, i el magatzem. Cartobol  col·laborarà amb el Programa Singulars acollint a un dels joves en pràctiques (80h).

També es realitzen visites virtuals com la que va realitzar ahir dijous el grup de joves de l’especialitat d’Economia circular a l’Associació Internacional Reciclar Ciutat (RECNET). En aquest cas van poder assistir a una visita i una Xerrada sobre la necessitat de transformació de les ciutats per a una transició sostenible a sistemes socio-ecològics des d’un prisma de l’economia circular com a motor de canvi.  

El Programa Singulars és un projecte d’ocupació dirigit a persones joves d’entre 16 i 29 anys de tots els nivells formatius, no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.  Té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació. Els i les participants reben 200 hores teòriques de formació i 80 hores pràctiques en les diferents especialitats abans citades. Es reforça també l’ocupabilitat del jovent amb diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo y Economía Social i el Fons Social Europeu (Iniciativa d’Ocupació Juvenil).

Arxivat a: General
Visita d'un dels grups a una empresa de la comarca
Vols acollir joves en pràctiques?

Arxius adjunts