Buscador per paraules clau
14 gener 2021

La licitació per la contractació del servei de transport escolar del Consell Comarcal pel curs 2021-2022 incorpora criteris ambientals i socials en la valoració de les ofertes

El Ple comarcal ha aprovat iniciar l’expedient per a la contractació del servei de transport escolar obligatori i no obligatori del Vallès Occidental, per al curs 2021-2022, amb la possibilitat de pròrroga per al curs 2022-2023, 2023-2024 i 2024-2025, amb un pressupost base de licitació és de tres milions cent mil nou-cents trenta-dos euros amb seixanta-sis cèntims (3.100.932,66€), IVA exclòs.

Els criteris de valoració de les ofertes inclouen per primera vegada la presentació del distintiu de garantia de qualitat ambiental dels vehicles, atorgat per la Generalitat. També es valoren els sistemes d’integració social del personal i s’exigeix l’aplicació del Salari Mínim Comarcal.

El servei es licita es divideix en 24 lots, cadascun dels quals amb diferents rutes, per als dos tipus de serveis, obligatori i no obligatori, i amb diferents tipus de vehicles segons la situació de l’alumnat. El desglossament del contracte en lots afavoreix la presentació d’ofertes per part mitjanes i petites empreses del sector. En els criteris de valoració de les ofertes, que es basen en la relació qualitat-preu s’incorpora com a novetat en aquesta licitació el criteri de presentació de distintiu ambiental per als vehicles. Si el vehicle que es proposa per realitzar el servei compta amb el distintiu de garantia de qualitat ambiental, atorgat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, rebrà la màxima puntuació amb independència de l’any de 1a. matriculació.

A més, davant ofertes equivalents de diferents licitadors, el criteri de preferència serà per aquella que acrediti tenir contractades persones amb diversitat funcional o discapacitades, o col·lectius amb dificultat d’inserció laboral com a sistema d’integració social mitjançant el seu treball.

El licitador que sigui proposat per la Mesa de contractació per ser l’adjudicatari de cada lot es comprometrà a què el personal acompanyant i de conducció serà professional i experimentat en aquest àmbit; tots els vehicles disposen de cinturons de seguretat i condicions per a aquest tipus específic de servei, entre d’altres. A més, en compliment de la moció aprovada pel Ple del Consell Comarcal, el  juliol de 2016, és obligació de l’adjudicatari aplicar a la plantilla que executi el contracte un salari mínim de 15.000 euros bruts anuals en la contractació de personal, equivalent a 14 pagues de 1.071,40 euros mensuals bruts.

El Consell Comarcal gestiona el servei de transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya, regulada mitjançant conveni de col·laboració.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail