Buscador per paraules clau
14 gener 2021

El Consell Comarcal s’adhereix a la Declaració Europea de Ciutats circulars i avança en la construcció de ciutats circulars a la comarca

Des del Consell Comarcal s’està engegant el projecte Ciutats Circulars amb 9 municipis de la comarca. Aquesta actuació està alineada amb les directrius del nou Pla d’Actuació Comarcal i amb els objectius de desenvolupament sostenible, així com també amb la voluntat de les alcaldies de la comarca, expressada al Pla de Reconstrucció,de treballar vers una sortida verda i circular a la crisi provocada per la Covid-19.

El Ple comarcal ha aprovat aquesta tarda per unanimitat l’adhesió  a la Declaració Europea de Ciutats Circulars que es va presentar en la ConferènciaEuropea sobre Ciutats i Pobles sostenibles. Aquesta declaració ja ha estat signada per una trentena de ciutats i regions de 15 països europeus. La declaració està impulsada per l’entitat ICLEI EUROPE, que és la mateixa entitat que lidera el  projecte transnacional CITYLOOPS en el que participa el Consell Comarcal.

Aquesta Declaració va doncs en la línia de la feina que es porta a terme des del Consell i referma la voluntat envers el treball transversal de la circularitat com un dels elements clau envers la transició ecològica. En el context d’aquest Acord, s’avançarà en el treball per la Construcció de Ciutats Circulars a la Comarca treballant de forma directa amb 9 municipis: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Montcada i Reixac, Ripollet, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Ullastrell. I amb el conjunt de la comarca, amb la creació d’un grup de treball que permeti compartir l’experiència amb la resta de municipis i amb altres agents rellevants implicats en l’impuls de l’economia circular per tal d’anar aprenent i fent camí.

El projecte Ciutats Circulars vol mobilitzar als municipis per actuar amb una visió holística del context urbà, assumint des de l’administració el rol d’impulsor i facilitador de la transformació de model  econòmic i social, d’economia lineal a economia circular, a favor de la transició ecològica. D’aquesta manera es pot alinear l’acció de les polítiques locals, implicar actors i recursos de cada municipi, identificar oportunitats, generar propostes i engegar actuacions pilot. Aquest mes de gener s’han portat a terme les sessions inicials del projecte adreçades a representants polítics i tècnics de l’Ajuntament per mobilitzar el compromís de l’administració envers la circularitat.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail