Portada > Actualitat > Notícies > 100 participants a les primeres sessions del cicle Indústria 4.0 connecta’t al present organitzat pel Consell Comarcal

100 participants a les primeres sessions del cicle Indústria 4.0 connecta’t al present organitzat pel Consell Comarcal

21/12/2020

El cicle Indústria 4.0 és al seu equador. En les seves tres primeres sessions hi han participat 100 persones que han pogut tenir una visió integral i holística d’àmbits i aspectes clau a tenir en compte en un procés de transformació digital i tecnològica per a les PIMEs industrials, per adaptar-se als nous escenaris post covid19, altament tecnològics i connectats.

El cicle s’ha organitzat per seguir un itinerari de cinc sessions, amb l’objectiu d’abordar aquells àmbits imprescindibles alhora d’afrontar un procés de digitalització per part de les empreses en el context actual i tenint en compte les tendències de futur. Aquest cicle és una actuació del Pla de Xoc Covid19 per a la Reactivació Econòmica del Vallès Occidental, concretament de la mesura de Digitalització 4.0, té per objectiu sensibilitzar i donar a conèixer els recursos per a la transformació digital de les pimes industrials.

Les dues properes sessions del cicle seran al 2021, concretament, els dijous 11 de febrer i 11 de març. La primera sessió del 2021, que comptarà amb la dinamització de l’UAB-Hubb30, servirà per identificar i presentar  els agents que formen part de l’ecosistema d’innovació del Vallès Occidental i conèixer les vies d’accés. I, la segona i última del cicle, que comptarà amb la ponència per part d’EURECAT,  estarà centrada en conèixer els principals ajuts i subvencions en l’àmbit de la digitalització pera les PIMEs. Es poden fer les  inscripcions  a les properes edicions a la web del consell Comarcal.

La primera sessió es va celebrar 19 de novembre i va exposar les fases i factors clau d’un procés de transformació digital. La Directora de Transformació Digital de Quantion, la Bea Domenech en va fer la ponència inicial i va participar l’empresa Digiproces, de Castellar del Vallès, amb l’exposició del CEO Jordi Batet com exemple de cas d’èxit.

Els dies 14 i 16 de desembre s’han realitzat dues sessions vinculades a les tecnologies 4.0 aplicades a la indústria, amb l’aportació de casos pràctics d’aplicacions en empreses, hi han participat més d’una trentena d’assistents en cadascuna d’elles. Les sessions han estat dinamitzades pel Xavier Gallardo, Soci Director de Novatec Advisors, i ha fet repàs de les principals tecnologies disruptives (Big Data, intel·ligència artificial, digital twins, entre d’altres) amb l’aportació d’exemples de bones pràctiques  d’empreses del Vallès Occidental.

Les dues sessions han tingut la col.laboració del Nodus Tech Space, espai de l’Ajuntament de Barberà del Vallès on faciliten assessorament especialitzat a empreses en l’àmbit de la realitat virtual i augmentada. L’expert Xavier Riba, per la seva banda, ha mostrat de forma vivencial els exemples d’ús d’aquesta tecnologia. També s’ha comptat amb la intervenció de l’Aintzane Arbide, Manager del 3D Factory Incubator de la Fundació Leitat, per exposar els recursos i les solucions en l’àmbit de la tecnologia d’impressió 3D per les empreses a través de IAM3HUB (Terrassa).  

Arxivat a: General
Sessions del cicle Indústria 4.0 previstes per l'inici de 2021