Portada > Actualitat > Notícies > Finalitza el Programa Enfeina’t amb un impacte positiu en la millora d’ocupabilitat dels participants i en les estratègies d’acció prioritària a la comarca

Finalitza el Programa Enfeina’t amb un impacte positiu en la millora d’ocupabilitat dels participants i en les estratègies d’acció prioritària a la comarca

18/12/2020

El dia 29 de desembre finalitzen el contracte 12 persones que han participat en el Programa ENFEINA’T durant l’any 2020. Han portat a terme accions en el marc de 3 projectes: promoció del consum sostenible, afrontar la vulnerabilitat energètica i implementar l’administració electrònica. Han desenvolupat l’activitat dins del Consell Comarcal i prestant serveis en 12 municipis: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El Programa Enfeina’t és una iniciativa que té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació de desocupació de llarga durada, amb un contracte laboral d’un any i un acompanyament durant la contractació i fins a la finalització del programa. Van iniciar contracte 13 persones, causant baixa per inserció una d’elles al setembre.

Durant l’any 2020 el Programa s’ha hagut d’adaptar a les condicions adverses generades per la covid-19, que han afectat especialment als projectes de promoció del consum sostenible i de suport per afrontar la vulnerabilitat energètica: aquests projectes preveien l’execució d’accions d’informació i assessorament a la ciutadania que s’han vist condicionades per les diferents fases de confinament i limitació de l’activitat social. I s’han adaptat incorporant reorientacions com: elaborar material divulgatiu, dissenyar i oferir sessions on line, potenciar la informació a establiments comercials...

Per donar suport a l’estalvi energètic, especialment de persones en situació de vulnerbilitat, es va dissenyar la proposta Endolla’t a la energia eficient, en el marc de la qual s’han realitzat documents amb recomanacions per un consum més eficient, 9 tallers d’estalvi energètic a la llar en format on-line per permetre l’accés obert i més enllà del projecte, que inclouen formació en drets energètics, optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i mesures de millora de l’eficiència energètica a la llar. També s’han ofert 2 tallers d’estalvi energètic orientats al comerç. I s’han realitzat 116 atencions individuals a persones de 10 municipis.

Per promoure el consum sostenible, es va dissenyar la proposta Apunta’t al consum sostenible. S'han generat documents divulgatius per a la ciutadania i per implicar en el repte als establiments comercials i als paradistes de mercats no sedentaris. Els documents han centrat les recomanacions en la generació d’un pensament circular que reforci accions de reparació de productes, renovació d’objectes, consum de reutilitzables, recuperació de materials... per allargar la vida tot reduint els consums i la generació de residus. S'ha informat a gairebé 1.500 persones, 75 parades de mercats de venda no sedentària, 11 parades de mercat municipal i 490 botigues.

Finalment, 4 persones han participat en el projecte d’implementació de l’administració electrònica, adquirint coneixements i experiència en la gestió d’eines tecnológiques per a la gestió d’experdients, plataformes de comuniació entre administracions com l’EACAT o l’ e-Notum, anonimització de documents i alimentació del portal de transparència...

L'experiència  ha permès l’entrenament de competències diverses, l’adaptació al context del teletreball, l’accés a nous coneixements, una visió realista del treball a les administracions locals, el treball en temàtiques emergents i relacionades amb tendències d’ocupació... I s’ha complementat amb unes accions de preparació per a la recerca de feina.

En definitva, una proposta per recolzar la incorporació laboral de les participants a partir d’ara gràcies al Programa ENFEINA’T, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, regulada per l’Ordre TSF/150/2018 de 3 de setembre.

Arxivat a: General
Actuació realitzada al mercat de Castellar del Vallès
Imatge Consum Sostenible