Portada > Actualitat > Notícies > Avança l’elaboració de l’estudi “Impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del Vallès Occidental”

Avança l’elaboració de l’estudi “Impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del Vallès Occidental”

17/12/2020

L’Observatori del Consell Comarcal està avançant en l’elaboració de l’estudi “Impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del Vallès Occidental”. Avui s’ha realitzat una sessió de treball amb persones expertes de l’àmbit social per tal d’avançar en la concreció de les accions i la valoració dels indicadors disponibles fins al moment. A la trobada hi han participat representants d’entitats i administracions, així com del món universitari. La consellera de Drets Civils i vicepresidenta del Consell Comarcal, Míriam Casaramona ha agraït la participació i implicació de totes les persones participants.

Des del mes d’octubre s’està realitzant una anàlisi quantitativa de les dades disponibles en relació amb les diferents dimensions de la vulnerabilitat, com ara l’econòmic-laboral, la salut, la relacional o residencial. També s’ha fet una anàlisi qualitativa a través d’entrevistes i grups de discussió amb personal tècnic dels ens locals i representants d’entitats socials del territori que han permès identificar perfils emergents de població vulnerable i buits en l’atenció de noves necessitats. També s’han mantingut entrevistes en profunditat amb Creu Roja i Càritas per conèixer de prop les situacions que han pogut copsar durant aquest any.

Els primers resultats de l’estudi, que estarà disponible a principis de l’any vinent, ja indica que durant el 2020 s’ha produït un augment de la demana de primera acollida dels Serveis Socials, eixamplant-se el perfil de la població vulnerable. També es constata que s’agreuja la situació de vulnerabilitat que ja vivien alguns col·lectius, com ara els infants i adolescents de llars en risc d’exclusió social, les dones i les persones immigrades.

Punt de partida pel Pla sectorial de protecció social

L’estudi “Impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del Vallès Occidental”  serà el punt de partida per orientar el disseny i la planificació de les actuacions en el marc del Pacte per la Reconstrucció i el Pla sectorial de protecció social.

L’estudi posa el focus sobre la població en situació de vulnerabilitat, especialment els col·lectius afectats per factors emergents de risc en l’actual context de crisi sanitària i socioeconòmica A més,  pretén conèixer la resposta que els agents, recursos i serveis en l’àmbit públic i del tercer sector de la comarca estan donant a les noves necessitats de la població vulnerable.

Aquest estudi s’ha engegat des del Comitè comarcal del Pla per a la protecció social. El Comitè és un espai conjunt de treball format per ajuntaments, entitats socials i el Consell,  que té com a missió desenvolupar mesures de protecció i activació social davant l’impacte de la Covid-19.

 

 

Arxivat a: General
Sessió de treball amb persones expertes de l’àmbit social

Arxius adjunts