Buscador per paraules clau
10 desembre 2020

Noves accions de sensibilització per a fomentar el consum sostenible i estalviar energia durant les festes de Nadal

El Consell Comarcal està difonent entre la ciutadania nous consells per a fomentar el consum sostenible i estalviar energia durant les festes de Nadal. Es tracta d’una acció realitzada des del Vallès Circular i també des del projecte Endolla’t a l’energia eficient per tal de poder fer arribar propostes, consells i trucs davant un Nadal diferent.

Les accions de foment del consum sostenible, impulsades des del Vallès Circular, volen fer suport al comerç local i donar idees i aportar reflexions a l’hora de comprar regals o elements per a la llar. D’una banda els consells incideixen en com aprofundir en un consum sostenible, fent èmfasis en el canvi d’hàbits de consum, el tipus de materials dels objectes, el reciclatge o la reutilització. D’altra banda, també es donen consells per gaudir d’un Nadal més sostenible amb accions com evitar les vaixelles de plàstic, apostar pels productes de proximitat o la cuina sostenible.

Des del projecte Endolla’t a l’energia eficient es proporcionen consells d’estalvi energètic a la llar durant les festes de Nadal. Aquests consells incorporen  les mesures recomanades per evitar la propagació de la Covid-19, com és el cas de la recomanació d’obrir les finestres per ventilar cada dues hores durant 5 minuts. Els consells fan referencia a la il·luminació, l’ús dels electrodomèstics o de la calefacció, o la contractació i aprofitament de la discriminació horària en els serveis energètics. També fan referencia als regals energèticament eficients, per exemple els que tinguin certificació energètica A+++ o que acceptin piles recarregables.

Aquestes accions complementen altres actuacions en aquesta línia desenvolupades durant l’any 2020 en el programa Enfeina’t, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, regulada per l’Ordre TSF/150/2018 de 3 de setembre.

Podeu consultar els consells en els materials adjunts.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail