Buscador per paraules clau
24 novembre 2020

El Consell Comarcal s’adhereix als compromisos d’acció climàtica de la Generalitat i la Diputació i entra a formar part del Clúster de Bioenergia per reforçar el treball envers la transició ecològica

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat a la seva darrera sessió l’ Adhesió al Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic del projecte LIFE-CLINOMICS promogut per la Diputació de Barcelona i l’Adhesió als compromisos d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. Aquestes dues adhesions venen a reforçar la línia de treball del Consell Comarcal envers la transició ecològica i en la lluita contra el canvi climàtic, marcada per la declaració de l’emergència climàtica per part del Consell d’Alcaldies el setembre de 2019.

Des de llavors s’han portat a terme diferents actuacions en la lluita contra el canvi climàtic i que poguessin contribuir a la millora de la qualitat de l’aire, l’estalvi energètic i la sensibilització ciutadana. El conseller de Territori, Carles Rodríguez, explica que amb l’adhesió a aquest compromisos “ens volem comprometre a objectius com la neutralitat de carboni el 2050, la reducció de gasos d’efecte hivernacle, la divulgació del compromís climàtic, l’impulsa  la transició energètica, la reducció de l’impacte climàtic de la mobilitat que generem com a institució i l’adopció progressiva dels compromisos de l’economia circular, entre d’altres compromisos vers la transició ecològica i energètica. Per a tirar endavant tots aquests projectes estem treballant amb diferents entitats i també volem alinear-nos amb les polítiques que es marquen des de la Unió Europea”.

En aquesta mateixa línia el Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental aprovat pel Consell d’Alcaldies el juny d’aquest any, fa una especial èmfasis en la necessitat d’una sortida verda a la crisi provocada per la Covid-19.

Impuls al servei comarcal de biomassa forestal  i vers la transició energètica

Des del Consell Comarcal es treballa vers la transició energètica amb l’impuls al servei comarcal de biomassa forestal , en un clar exemple d’acció circular i de lluita contra l’emergència climàtica. En aquest marc, recentment el Consell s’ha adherit a l’Associació Clúster de la Bioenergia de Catalunya en qualitat de soci. El Clúster de la Bioenergia de Catalunya és una associació que agrupa tot el sector professional, públic i privat, de la biomassa a Catalunya i és l’entitat que pot oferir una visió més holística, integrant a tot el sector.

Junt amb el Clúster es treballaran qüestions com la sensibilització, la promoció de l’ús sostenible de la biomassa, iniciatives d’inserció en el sector, activitats educatives, jornades de transferència de coneixement, accés a convocatòries i programes de finançament de la recerca i  innovació o formació específica de personal tècnic del Consell Comarcal per promoure projectes de biomassa, entre d’altres qüestions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail