Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova per unanimitat el nou Programa d’actuació comarcal 2020-2024

S’aprova per unanimitat el nou Programa d’actuació comarcal 2020-2024

20/11/2020

El Ple del Consell Comarcal, ahir al vespre, va aprovar de forma inicial el nou Programa d’actuació comarcal 2020-2024, concebut com el full de ruta per l’ens comarcal pels propers anys. Ara, el nou PAC haurà de ser informat pel Consell d’Alcaldies.

L’estructura del PAC s’articula i ordena en funció de 4 eixos que volen respondre a quatre grans àmbits d’intervenció i actuació comarcal: Governança, Inclusió i cohesió social, Reactivació econòmica i Transició ecològica. Aquest eixos contemplen 24 línies i 83 programes per abordar els nous reptes i necessitats territorials així com també guiar l’acció comarcal i avaluar l’impacte de les polítiques de la institució.

L’actual PAC 2016-2020 serà vigent fins l’aprovació definitiva del nou document, prevista per a principis d’any. Aquest preveia 200 accions, de les quals un 96% estan realitzades (83%) o iniciades (12’5%) i un  4’5%, que són 9 accions, no han estat realitzades per manca de finançament.

El president del Consell, Ignasi Giménez assegura que “tenint el compte la realitat actual, sacsejada per una forta crisi sanitària, econòmica i social, el PAC concilia actuacions que donin resposta a situacions d’urgència, amb actuacions i estratègies a llarg termini. Partint del present però amb la mirada en el futur”.

La Consellera de Serveis Centrals, Eva Candela va assegurar durant el Ple que “l’elaboració d’aquest PAC ha comportat un gran esforç per a concretar, de forma constructiva i compartida, un nou full de ruta que permeti abordar, al llarg dels propers quatre anys, els principals reptes de la comarca així com també els institucionals” i així mateix va voler “agrair la implicació en el procés d’elaboració del Programa d’Actuació Comarcal a totes les persones que heu contribuït i fet aportacions tant en el decurs de les diverses sessions de debat que han tingut lloc els darrers mesos, com mitjançant altres vies de participació”.

El document parteix del Pla de reconstrucció del Vallès Occidental, aliena les actuacions amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per contribuir a seu assoliment, reflecteix els reptes territorials i les estratègies prioritàries per abordar-los i es desplega mitjançant un Pla de prioritats anual en coherència amb els corresponents pressupostos.

També recull el context socioeconòmic i territorial, el corpus estratègic (missió, visió i valors) i de programació, els espais de participació i concertació dels que es dota el Consell Comarcal, l’organització comarcal i el marc normatiu i competencial del PAC, així com els recursos econòmics, que es corresponent amb el pressupost 2021.

 

Arxivat a: General
El plenari s'ha celebrat en format virtual