Portada > Actualitat > Notícies > Les cooperatives escolars que participen en el programa de cultura emprenedora amb el suport del Consell Comarcal es posen en marxa

Les cooperatives escolars que participen en el programa de cultura emprenedora amb el suport del Consell Comarcal es posen en marxa

13/11/2020

Durant el curs 2020-21 l’Escola Rosella de Viladecavalls i l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses participaran per 4art any en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i que en guany celebra 10 anys, amb l’acompanyament del Consell Comarcal i dels Ajuntaments. Hi participaran 79 nens i nenes i crearan 3 cooperatives. El Consell Comarcal participa al Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme) des del curs 2017-18. Des de llavors i comptant amb el curs actual, s’han registrat 403 participants de 5è de primària que han treballant en la creació de 19 cooperatives.

Aquest curs hi participen dues escoles. L’Escola Rosella de Viladecavalls, amb 54 nens i nenes, s’ha posat en marxa per crear 3 cooperatives i el dia 28 d’octubre van fer l’acte d’engegada amb la participació dels regidors d’Educació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament. A l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses, són 25 els infants que han iniciat el procés de creació d’una cooperativa.  A les dues escoles el CuEme és un projecte integrat en l’activitat educativa que els  permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu, abordant d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències.

La creació d’una cooperativa escolar els permetrà, d’una banda, conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, d’altra banda, entrenar competències transversals com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions... que els ajudarà en el seu desenvolupament educatiu i personal. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial i la igualtat d’oportunitats, aspectes que es treballen de forma transversal i que estan especialment associats a la condició que un percentatge dels beneficis obtinguts ha de aportat a un projecte social fent una donació a l’entitat sense ànim de lucre que la cooperativa triï.

El Consell Comarcal  compta en el Pla d’Actuació Comarcal amb un programa per promoure la cultura emprenedora. Participa en aquest projecte per facilitar la participació d’escoles situades en municipis que no comptem amb recursos propis de suport a l’emprenedoria. Va començar la participació al curs 2017-18 amb l’Escola Serralavella d’Ullastrell i des del curs 2018-19 continua amb aquestes dues escoles, reforçant la implementació del projecte en la comarca. Municipis com Cerdanyola del Vallès, Sabadell o Terrassa participen des dels inicis i més recentment se n’han incorporat d’altres com Palau-solità i Plegamans, Ripollet o Castellar del Vallès.

El Programa CueEme de la Diputació de Barcelona celebra enguany 10 cursos en marxa. En aquest període s’ha consolidat com un projecte que compta amb una elevada participació.  Aquest curs hi estan participant 241 escoles de 108 municipis; seran 9.780 els i alumnes que treballaran per crear 404 cooperatives. Un programa de referència que compta amb la participació acumulada de més de 42.200 nens i nenes i que es proposa arribar al 2025 al 50% dels alumnes de cinquè de primària.

 

Arxivat a: General
El Consell Comarcal dona suport a dues escoles de la comarca en la seva participació al programa Cueme